Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.08.2012, 17:18   #4
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...

Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami...
Taki świat. Ja tam nikomu miliona dolców (złotówek, euro, jenów, itd.) odbierał nie będę.

Obecnie celebryci to przemysł, duża fabryka, która daje zatrudnienie wielu osobom. Dla mnie to także przegięcie, bo coraz więcej grup zawodowych staje się obiektami celebrowanymi. A to w wielu wypadkach nie jest ostatecznie zbyt dobre dla nas wszystkich, nie tylko fanów.

Sportowcy chociaż coś potrafią, a są przecież gwiazdki znane z tego, że są znane.
---------

Mam nadzieję, że nasi siatkarze nie będą dzisiaj gwiazdorzyć i rozmontują system argentyński.

Kogoro Akechi

Ostatnio zmieniany przez Kogoro : 02.08.2012 o godz. 17:21
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post