dostawca: Multimedia, czy na jednym koncentryku mogę mieć internet i analogowe tv?
Witam
Moim dostawcą internetowym +tv jest Multimedia Polska. Moje pytanie brzmi czy na jednym koncentryku mogę mieć zarówno internet jak i analogowe tv.
Teraz trochę opisu jak to wygląda. Kabel główny idzie do salonu, tam jest takie plastikowe urządzenie (rozgałęźnik,filtr) z 3 opisanymi wyjściami. Jedno o oznaczeniu "R" jest wolne, drugie o oznaczeniu "TV" jest to kabel biegnący do telewizora w salonie i jest to transmisja Analogowa prosto do telewizora. Trzecie wyjście ma oznaczenie "LINE" i do niego jest podłączony kabel 10cm wraz z filtrem na 2 wyjścia. Z tego filtra jeden kabel biegnie do dekodera ( cyfrowe TV ) a następnie po kablu euro do telewizora. Zaś drugi kabel biegnie przez cały dom do innego pokoju i jest podpięty do modemu czyli leci nim sygnał internetowy.
Teraz nieco dokładniejsze pytanie, czy jak odłączę ten kabel od modemu i kupie gniazdko, oraz ten koncentryk podłącze do najzwyklejszego gniazdka z castoramy na 2 odpowiednie wyjścia ( TV i internet ), to czy będę mógł z jednego wyjścia podłączyć pod modem aby mieć internet a z drugiego wyjścia podłączyć prosto do telewizora jako kabel antenowy żeby mieć analogowy sygnał ?
Trochę się napisałem i może wygląda to skomplikowanie jednak inaczej nie wiem jak wyjaśnić a problem jest banalny.
Pozdrawiam
|