Cytat:
|
Napisany przez Pali
Po prostu jedynym ergonomicznym i wartym uwagi smarfonem jest iPhone, resztą nie ma co sobie głowy zawracać. Ale iPhone kosztuje 3-4 klocki, raz na rok nowy model wychodzi, więc po prostu trzeba być zarobionym albo odpuścić i nie szarpać się z ratami kredytu za gadżet.
|
Wybacz ale się mylisz. Proponuję zobaczyć te 5 filmików które wrzucałem wcześniej. Pięknie pokazane jak iOS jest intuicyjny...
Cytat:
|
To jest tak ergonomiczne jak UNIX, po prostu chcesz i robisz, a nie pytasz się na forum gdzie tę funkcję w Windows wyklikać.
|
Jeżeli się czegoś nauczymy to będzie to dla nas "ergonomiczne" i każdy inny system tego typu będzie się wydawał dziwny.
Tak mam teraz z Ubuntu. Oczywiście system mi się cholernie podoba, jednak widzę wiele rzeczy które jest rozwiązane na około. W windowsie niektóre rzeczy się robi prościej.
Oczywiście Linux wygrywa też na tym polu w innych rzeczach, są miejsca gdzie windows może mu naskoczyć.
Podsumowując. iOS wcale nie jest taki intuicyjny jak wiele osób sobie tego życzy.
Cytat:
|
Albo inaczej: gdyby te 3-4 tys. zł miały dla Ciebie wartość tak jak teraz 500 zł ;P
|
Są ludzie którzy wybiorą coś dopasowanego do siebie bez względu na to ile mają kasy. Stać mnie było na iPhona ale wybrałem Sensation z Androidem, stać mnie było na Macbuka ale wybrałem Inspirona od Della i mam na nim teraz Ubuntu. Nie próbuj tutaj na siłę głosić tezy, że jak ktoś by miał 4k to by na pewno kupił jabłko.