Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2012, 08:05   #5001
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
I tu niestety musze przyznać rację przeciwnikom Apple, bo firma reklamując ten aparat trochę przegięła. On nie ma wysokiej jakości zdjęć. Jak na aparat - ma bardzo słabą.
Nie jako profesjonalny sprzęt, nawet jak na małpkę ma słabą.

Natomiast promuje się go jako coś nadzwyczajnego, narzędzie dla artysty, profesjonalisty, dokręca obiektywy warte więcej niż dobry aparat....
Zwykle nie zgadzam sie z tym co piszesz, ale tym razem bedzie szczerość, za szczerość.
Wg mnie - ŻADEN telefon nie nadaje się do robienia zdjęć. Tu odsyłam do książek mojego fotograficznego guru - Scott'a Kellby'ego (nawiasem mówiąc - znawcy i wielbiciela Apple), który podaje definicję odróżniającą "zdjęcie" od "fotki",

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Poruszenie wywołała nawet kampania Panasonica który dogadał się z profesjonalnym fotografem, aby ten podczas Olimpiady 2012 używał tylko najnowszego Panasonica G5.
Jest to sprzęt nieco za niskiej klasy do tego typu zadań (choc z dobrym obiektywem potrafi kosztować 7 tysięcy). W tym świetle używanie iPhone przez profesjonalistów wygląda na słaby żart. Ale jak widać ludzie to kupują.
Absolutnie się zgadzam! Uwielbiam robić fotki, uźywam sam aparatu Panasonica (co prawda, z optyką firmy Leica, niektórym pewnie to coś mówi), ale jednak dalej nie śmiem moich prac nazwać nawet próbami bycia PRO.
Wszystkim tym, którzy uważają, że telefonem z obiektywem o średnicy 0,000002 mm są w stanie robić artystyczne zdjęcia, życzę rychłego powrotu do zdrowia.
I jeszcze raz podkreślam - nie ma to nic wspólnego z tym, czy innym producentem sprzętu.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post