Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.03.2003, 15:36   #9
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Jesteś niepoprawny i grasz nieuczciwie.

Niby gdzie i jak? Prosze o przyklad? Cytat.. cokolwiek..

W mikserze SBLive! nie jesteś w stanie ustawić opcji 4+1. Jest to jasne i oczywiste.
Jak najbardziej sie z Toba zgodze ze nie ma opcji 4.1. Przeciez to jasne i oczywiste.. w rzeczy samej. Czy ja gdzie spowiedzialem ze jest? Nie wydaje mi sie.. zawsze mowilem ze jest 4spekars i nie przekrecaj moich slow wmawiajac mi czegos czego nie powiedzialem. Zas przy tym ustawieniu jak najbardziej nam dziala i do tego prawidlowo zestaw 4.1 a o to przeciez chodzi czyz nie? Wybierzesz 2.0 wiadomo stereo.. wybierzesz 5.1 zonki z brakujacym glosnikiem, brak dialogow w dvd (bo przeciez nie ma srodkowego kanalu)... wiec skoros taki madry co ma wybrac? Prawidlowa odpowiedz dla takiej konfiguracji glosnikow czyli 4.1 to uwstawienie 4 spekars w mikserze. Taka przeciez odpowiedz udzielilem jako pierwsza i jest ona prawidlowa, co na calej mocy i lini podtrzymuje, a nie jak sugerujesz ze gdzies napisalem by wybrac 4.1 co jest bzdura, bo po pierwsze takiej opcji nie ma, a po drugie tak nie powiedzialem.

A o co sie kolega plytal cytuje:
"Moj znajomy kupil sobie te glosniczki bo nei bylo go stac na 5.1 glosniki. Kupil wiec 4400 ktore sa w systemie 4.1, niestety w opcjach sb sa tylko 4 i 5.1. Jak zrobic zeby bylo 4.1 ?? Bo jak bierze na 5.1 to nei ma strzalow w max paynie np."

Jak mowilem na ustawieniu 5.1 beda wlasnie takie cuda sie dzieac. A aby taki zestaw dzialal prawidlowo wybiera sie 4 spekers.. sprawdz sobie, i jak najbardziej uswiadczysz ze 4 satelity i subfower bedzie gral. Taka tez byla moja pierwsza odpowiedz.. ustaw 4 spekeras (co od poczatku do teraz mowie). i nigdzie nie mowilem zeby ustawic 4.1 bo przeciez tego nie ma! Przeczytaj moje posty i zobaczysz ze caly czas mowie o sytulacji w ktorej na ustawieniu 4 glosniki, dziala nam prawidlowo 4.1.

Dalsza dyskusja jest w tym temacie zbędna - niezależnie co dalej bedziesz pisał.
Jak sobie wolisz. Do niczego nie zmuszam... przynajmniej bede mial satysfakcje

Dźwięk na subwooferze uzyskujesz bo w odtwarzaczu DVD ustawiłeś opcję "wyślij sygnał 0.1 (subwoofer) LFE do głośników".
Gratuluje kolejnego powaznego bledu. Znow blad.. i jak najbardziej sie mylisz. To co teraz mowisz jest to opcja przekierowujaca dzwiek ze sciezki 0.1(subwofer( na glosniki lub sluchawki w przypadku braku subofera. Konfiguracje sluchawki/stereo/4glosniki bez subwofera. Ta odpowiedza juz kompletnie skresliles swoja fachowosc w tej dziedzinie.
Zeby nie byc goloslowny cytuje:
"LFE Mixer:
Don***8217;t have a subwoofer? That***8217;s okay. WinDVD 4***8217;s LFE Redirection automatically redirects the audio of 5.1 soundtracks to the main speakers (or headphones) when there is no subwoofer installed to give you full low frequency sounds through your speakers."
Zeby nie bylo nie domowien co do LFE cytat pochodzi ze strony Inter Video i ich manuala do odtwarzacza WinDVD. PRzeczytaj zastawnow sie.. a potem przepros.

Proste?
Tak bardzo proste. Wlasnie bardzo prosto udowodniles ze w przypadku LFE sie myslisz.. co znow podwarza Twoja racje i prawidlowosc twoich wczesniejszych wypowiedzi... notabene.. blednych, tak jak i ta o LFE.
To po co dalej bronisz przegranej pozycji?
Ty tak twierdzisz.. Ja wiem ze mam racje.

Przeproś za swoją niewiedzę i wszystko będzie O.K.
Nie przeprosze bo sie nigdzie nie pomylilem. Podsumowujac:
1. Powiedzalem dla glosnikow 4.1 ustawic 4 spekeras i beda dzialac jako 4.1 - A to jest prawda ze bedzie dzialac.
2. Nigdzie nie powiedzialem ze jest opcja 4.1 w mikserze (jesli tak prosze o cytat.
3. LFE.. kolejna nie wiedza kolego?

Pozdrawiam 8)
Rowzniez pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 08.03.2003 o godz. 15:55
Martin_TP jest offline