Ależ doskonale rozumiem, że obowiązku supportu nie ma.
Natomiast jeżeli któraś firma uważa się za lepszą od Apple (np Samsung) czy za produkującą stosunkowo drogi sprzęt "premium" (HTC) to wydaje mi się powinna o klienta zadbać.
Przynajmniej jeżeli chcą, bym uważał ich za coś więcej niż drogie no-name, bo kupując chinola co właściwie trace? Ba, nawet się nie zdziwie jeżeli chinol dostanie nowy system a HTC nie.
Nie po raz pierwszy piszesz o tym że iOS na starsze urządzenia nie ma "ważnych" funkcji, ale wciąż nie podałeś jakie to funkcje. Siri np. nie jest ważną funkcją - to bajer wprowadzony dla iP4S.
Znacznie ważniejsze w aktualizacjach systemu jest to co pod maską - kernel, API, wersje przeglądarki internetowej i wielu naprawdę kluczowych komponentów systemu.
Wydaje mi się, że usprawiedliwiasz "obóz Androida" na siłę argumentami w stylu
- po co mi aktualizacja, przecież stary sytem działa
- przecież zawsze moge sobie wgrać nieoficjalnego roma
- a nawet jeżeli nie mogę (nieoficjalny support mają jedynie najpopularniejsze modele), to przecież sam moge sobie skompilować ze źródeł
- nie ma obowiązku aktualizacji, więc nie wolno wymagać
- Apple wcale nie ma lepiej, bo przecież nie wszystkie funkcje nowego modelu są w starych
- a nawet jak ma lepiej to iOS i tak jest syfiasty a Android to potęga i basta.
A prawda jest jasna i prosta : posiadacze Apple mają lepszy support producenta.
A support producenta to rzecz ważna i cenna. Wgranie OS6 do telefonu który wystartował z OS4 to jednak miła rzecz. Prędzej bateria zdechnie niż Apple zapomni, że kupiłeś ich telefon.
I tu nie ma co kombinować.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.08.2012 o godz. 19:55
|