Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.08.2012, 02:27   #41
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@Bartez,

z punktu widzenia wygody usera forum zdecydowanie drugie rozwiązanie, tj. połączenie komentów z www i forum w jedno.

Na pewno nic odkrywczego nie napiszę, bo musieliście to sami wymyślić jako możliwość, ale ja bym to tak widział:
Forum "Komentarze do artykułów" (czy jakoś tak) bezpośrednio nad forum Off Topic. Bez możliwości zakładania nowych wątków. Z automatu pojawiają się tam wyłącznie wątki anonsujące news, artykuł, test etc

W treści pierwszego posta jest link do www i nic więcej.

No i user forum przede wszystkim dzięki temu zobaczy anons, wejdzie na www - co oczywiście początkowo zwiększy ruch o 0,01 %, wiem Ale user forum coś tam może napisze i komentarze w końcu zaczną żyć, bo teraz są martwe. Teraz tam i tak nikt nic nie pisze, czy user z forum czy user z googla, rss etc A dzięki nam ci z googla też coś napiszą. Przywiążą się do serwisu, w końcu jakoś zorientują się, że jest forum, ale z forum i tak wejdą na www...

Wiem, że duże serwisy np. pclab.pl nie mają połączonych systemów, ale ich userzy w kółko się o to pieklą. A nie mają, bo to ich przerasta technicznie, niestety. Jestem pewien tego co mówię.

Jeszcze taka uwaga: dobrze byłoby, aby uczestnik dyskusji rozpoznawał kto z dyskutantów jest autorem artykułu. Radek Nimal to łatwo się domyślić, ale z Jarsonem niekoniecznie Świeżych userów brak takiego rozeznania może mocno dezorientować.

Duplicate content - zablokować w robots forum "Komentarze do artykułów". To wydaje się najprostsze.
Moim zdaniem to i tak nie byłby Dc, ale nie ma potrzeby dawać do serpów linków z forum. Wam to niepotrzebne finansowo, a userów z googla będzie to dezorientować.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post