Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2012, 08:28   #5091
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Ale za to laptopy te są lżejsze, cieńsze i ładniejsze od konkurencyjnych.
Ja prosty człowiek jestem Zupełnie nie potrafię zrozumieć tego, że jakiś sprzęt jest cudny i wart przepłacenia o 300% ponieważ jest taki cudownie "cienki".
Cytat:
Po prostu nie każdego stać na jednorazówkę.
Zgoda 100%

Cytat:
...określony target - stosunkowo zamożni klienci którzy chcą mieć "shit done" szybko, prosto i efektownie w zamian za $$$.
Cytat:
Problemem wśród przeciwników Apple jest brak zrozumienia tej sytuacji. Dla nich każdy sprzęt musi być otwarty, serwisowalny, niezawodny i tani, słowem "dla Kowalskiego".
Nie, nie musi - co potwierdziłem powyżej. Irytujące jest tylko to, że ludzie, dla ktorych szczytem wykształdcenia informatycznego jest umiejętność "lajkowania na fejsie" próbują wmówić całej reszcie , że iZabawki są najlepsze na świecie, a jak ktoś nie ma , to go nie stać i zazdrości. Przykłady z cytatami mogę podac na życzenie.

Cytat:
Amigi wyginęły przez Commodore, który widział w nich tylko zabawkę do gier z 1MB RAM podłączaną do telewizora.
Bardzo tego żałuję, gdyby w tamtych czasach mieli inne podejście do rynku i byli bardziej otwarci, to może istaniałoby dzis więcej wiodących firm.

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Jak by nie Apple to nadal byś my mieli ochydne obudowy od komputerĂłw ...
Jak rozumiem - pofrafisz obiektywnie zwfiniować pojęcie "piękna" oraz "ochydna". Piękna jest ta, która ma jabłuszko na obudowie, a jak nie ma, to jest ochydna. Mnie to akurat lata i powiewa jak WYGLĄDA obudowa w oim kompie, ważne jest, jakie ma I/O, gdzie ma gniazda, czy jest ergonomiczna i czy spełnia moje potrzeby. Czy jest różowa, czy też może tęczowa, to mnie kompletnie nie obchodzi. Oczywiście, jest pewna grupa userów, dla których liczy się przede wszystkim wygląd.

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Jak by nie patrzeć to Apple jest prekursorem standardĂłw jak powinien wyglądać sprzęt, cała reszta stara się w mniejszym lub większym stopniu upodobnić swoje produkty do produktĂłw apple ... Nic dziwnego że Apple ich pozwa ...
No oczywiście, cała reszta powinna robić okrągłe telefony, ponieważ Apple wynalazło prostokąt!

Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
...w Polsce: kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni.
Jasne, nie stać na Apple biedaków, nie takich jak Ty - mądry i bogaty. Wszyscy Ci zamozni gangsterzy i aferzyści to po prostu ludzie rozumni, a nie żadni przestępcy. Bierzmy z nich przykład i kupujmy Apple.
Bardzo, bardzo ciekawe kryteria przyjmujesz. Według Twoich kryteriów, Święty Franciszek musiał być kompletnym kretynem.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 28.08.2012 o godz. 08:36
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post