Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale za to laptopy te są lżejsze, cieńsze i ładniejsze od konkurencyjnych.
|
Ja prosty człowiek jestem

Zupełnie nie potrafię zrozumieć tego, że jakiś sprzęt jest cudny i wart przepłacenia o 300% ponieważ jest taki cudownie "cienki".
Cytat:
Napisany przez sobrus
Po prostu nie każdego stać na jednorazówkę.
|
Zgoda 100%
Cytat:
Napisany przez sobrus
...określony target - stosunkowo zamożni klienci którzy chcą mieć "shit done" szybko, prosto i efektownie w zamian za $$$.
|
Cytat:
Napisany przez sobrus
Problemem wśród przeciwników Apple jest brak zrozumienia tej sytuacji. Dla nich każdy sprzęt musi być otwarty, serwisowalny, niezawodny i tani, słowem "dla Kowalskiego".
|
Nie, nie musi - co potwierdziłem powyżej. Irytujące jest tylko to, że ludzie, dla ktorych szczytem wykształdcenia informatycznego jest umiejętność "lajkowania na fejsie" próbują wmówić całej reszcie , że iZabawki są najlepsze na świecie, a jak ktoś nie ma , to go nie stać i zazdrości. Przykłady z cytatami mogę podac na życzenie.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Amigi wyginęły przez Commodore, który widział w nich tylko zabawkę do gier z 1MB RAM podłączaną do telewizora.
|
Bardzo tego żałuję, gdyby w tamtych czasach mieli inne podejście do rynku i byli bardziej otwarci, to może istaniałoby dzis więcej wiodących firm.
Cytat:
Napisany przez mgit
Jak by nie Apple to nadal byś my mieli ochydne obudowy od komputerĂłw ...
|
Jak rozumiem - pofrafisz obiektywnie zwfiniować pojęcie "piękna" oraz "ochydna". Piękna jest ta, która ma jabłuszko na obudowie, a jak nie ma, to jest ochydna. Mnie to akurat lata i powiewa jak WYGLĄDA obudowa w oim kompie, ważne jest, jakie ma I/O, gdzie ma gniazda, czy jest ergonomiczna i czy spełnia moje potrzeby. Czy jest różowa, czy też może tęczowa, to mnie kompletnie nie obchodzi. Oczywiście, jest pewna grupa userów, dla których liczy się przede wszystkim wygląd.
Cytat:
Napisany przez mgit
Jak by nie patrzeć to Apple jest prekursorem standardĂłw jak powinien wyglądać sprzęt, cała reszta stara się w mniejszym lub większym stopniu upodobnić swoje produkty do produktĂłw apple ... Nic dziwnego że Apple ich pozwa ...
|
No oczywiście, cała reszta powinna robić okrągłe telefony, ponieważ Apple wynalazło prostokąt!
Cytat:
Napisany przez pali
...w Polsce: kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni.
|
Jasne, nie stać na Apple biedaków, nie takich jak Ty - mądry i bogaty. Wszyscy Ci zamozni gangsterzy i aferzyści to po prostu ludzie rozumni, a nie żadni przestępcy. Bierzmy z nich przykład i kupujmy Apple.
Bardzo, bardzo ciekawe kryteria przyjmujesz. Według Twoich kryteriów, Święty Franciszek musiał być kompletnym kretynem.