Nie podlega, bo i tak nic lepszego nie znajdziesz.
Simple as that...
Windows też jest pierwsza klasa. I co z tego? Apple też może.
A Linuks niestety nie jest.
Ach zapomniałem dodać, że tu wszystko trzeba wyprowadzać z aksjomatów....

I zaraz ktoś wyjedzie z testami że obsługa grafiki w produktach Apple jest wcale nie taka dobra.
Ale ja też mogę pokazać, że w większości przypadków OS X osiąga wyniki 2 - 3 razy lepsze od Ubuntu na tym samym sprzęcie.
I to będzie link z serwisu linuksowego, a nie fanbojskiego blogu Apple.
Przykre?
Mówimy tu jednak o dopracowaniu GUI. Kto używał KDE/GNOME i ogólnie czegokolwiek na X wie jak niedopracowane i niestabilne może to być.
Dość powiedzieć że GNOME3 do tej pory nie działa w pełni stabilnie na kartach Radeon, a KDE i Compiz obsługuje te karty w specjalnym trybie bez DRI.
Wspomaganie dekodowania wideo i dzwieku przez hdmi też działa tyle o ile, tylko na zamkniętych sterownikach i nie zawsze.
A implementacja OpenGL jest tak świetna na linuksie, że tylko na chrome można uruchomić akceleracje sprzętową - Firefox nie pozwoli, a kto tego dokona - pożałuje (będzie musiał odkręcać to na ślepo).
Jeżeli OS X ma przynajmniej stabilność na poziomie Windowsa to jest to już w zasadzie pierwsza klasa.
Ale widzę że szkoda mojego czasu.
Macie na koniec linka, jaki to OSX jest zły w grafice 3D, bo o ile pamiętam były takie głosy. iOS też bazuje na tym szrocie:
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...1_ubuntu&num=2
Myśle że napisałem już w tym wątku tyle, że wystarczy