Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2012, 08:28   #253
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez jesi Podgląd Wiadomości
I to się chwali Yossi Całkiem konstruktywna opinia i w większości popieram. Poza tym wyraziłem to już w innych postach. System dobry, szybki i wymagający przyzwyczajenia. Co do wyglądu jedynie się nie zgadzam, ja lubię tą prostotę Nie mniej jednak widać w niej pewne braki i brak konsekwencji ze strony MS. O zgrozo zauważyłem nawet ikonę jednego z katalogów systemowych, która pamięta czasy Win 95 Zapewne jest więcej takich niedociągnięć. Ehh czemu nie mogą wywalić tych starych ikon z bibliotek, po co to trzymają. Z innymi starymi elementami zajmują pewnie nie mało miejsca.
Jeszcze co do wyglądu: należy pamiętać, że wszyskie znaczące firmy na tym rynku - to firmy amerykańskie i wszystkie kierują się podejściem typowego, amerykańskiego konsumenta. A ten mówi wyraźnie: ma być łatwo i kolorowo. I żeby była jasność - ja nie mam nic przeciwko temu. Tylko, że niestety, inni (ja również), muszą się z tym pogodzić, że czasy edytowania rejestru powoli odchodzą w niebyt.
Jakby nie patrzeć, wygląd to kwestia gustu. O ile nie podobają mi się ostre krawędzie każdego z zasadzie elementu oraz dobór kolorów (które oczywiście mozna dowolnie zmienić - nie każdy producent innego OS może to o sobie powiedzieć), to juz przejścia między ekranami, animacje elementóworaz tryb pełnoekranowy naprawdę robią wrażenie.

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Jak by jeszcze drukarka HP p1102w działała na 8 ...

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
O ile pamietam, produkty MS nigdy nie miały problemu ze współpracą z urządzeniami HP, więc i tym razem na pewno ten sprzęt będzie działać.

7. No i dobrze, że mi przypomniałeś - nie napisałem nic o instalacji. Cały proces, oczywiście trywialny. Wybieramy w zasadzie tylko wersję językową i partycję do zainstalowania. Jak ktoś nie wie co to partycja, klika OK i ma z głowy. To co mnie zskoczyło to fakt, że przy instalacji tego systemu na dość archaicznym składaku, zawierającym parę raczej egzotycznych modułów, instalator nawet sę nie zjąknął, zainstalował modem, podłączył sobie sieć, a potem zainstalował z filozoficznym spokojem wszystkie urządzenia. Nie musiałem szukać żadnych driverów, ani ustawiać ręcznie żadnych parametrów, nawet ekranu.
Trzeba pamiętać, że - puki co - Windows 8 - to tylko wersja demonstracyjna. W ostateczniej wersji komercyjnej na pewno wiele się jeszcze zmieni.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 31.08.2012 o godz. 08:41
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post