Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2012, 22:16   #13
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@andy

Tak ja mówisz, czasami łatwiej, przejrzyściej jest zacytować i nikomu nie zamierzam tego zabraniać. To bardzo dobry mechanizm edytorski.

Ale spójrz na twój post z 15 cytatami i pomyśl jak ja mam na to odpowiedzieć? Przecież nie zacytuję!

Nadużywasz mechanizmu cytowania, zawłaszczasz go i w konsekwencji stosujesz nieuczciwą metodę dyskusji: masz ostatnie słowo przez to, że na twój post nie sposób odpowiedzieć.

Mówisz o wątkach pobocznych dyskusji. Pozwól na radę: spróbuj nie starać się odpowiedzieć na każde zdanie każdego dyskutanta, a skupić się na głosach najciekawszych i tylko na nie odpowiedzieć. Niestety, w dyskusji gdzie udział bierze tyle osób, nie masz szansy odpowiedzieć na wszystko i każdy to rozumie.

Spróbuj także ustalić gdzie masz punkty wspólne z rozmówcą a gdzie różnicie się - takie podejście jest krokiem do konsensusu. Sprawiasz czasem wrażenie, jakbyś miał jakąś internetową nerwicę natręctw i za wszelką cenę odpowiadasz na każdą kwestię, choćby tylko różniła się od twojej sposobem wyrażenia. Często tłumaczysz ludziom to co doskonale rozumieją, co jest dla nich oczywiste - a Ty mówisz im to samo swoim językiem.

W tym potoku ginie to co masz ciekawego do powiedzenia, a wiem że masz.

Cnotą jest zwięzłość, umiejętność syntezy! (mi tego brakuje, wiem)

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Na co Ci to? To kompletny idiotyzm, który ograniczy swobodę w postowaniu - bo tak: nie można by zacytować tryliarda wypowiedzi i nie można by rozbić na kilka postów pod sobą. Bzdura kompletna.
Odwalże się pan ode mnie z takim językiem.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
(...) i nie podoba mi się Twój awatar. Wybitnie. ;]
Wiem. Uczucia są ważne.

Ale tłumisz je i stąd wyzywasz mnie od idiotów pod pozorem rozmowy o cytowaniu. Śmielej! Nienawiść jest dobra. To szlachetne uczucie.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post