Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.09.2012, 19:20   #977
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit
Nie każdy chce się z openWRT męczyć się, potem kombinować z programem puty, by na koniec i tak zainstalować nakładkę lucy.... Reuter powinien być routerem, a nie namiastką NAS ...
Kupując taką potężną maszynkę: 32MB flash, 256MB RAM! aż grzech tego nie wykorzystać na np. mały serwer www, pocztowy czy co kto tam uważa za słuszne.

Lucy miałem w standardzie i często się bardziej przydaje - szybciej można pewne ustawienia zmienić, jednak to że mam interfejs graficzny nie umniejsza używania alternatywnego softu.

Moim zdaniem router, który ma możliwość wrzucenia alternatywnego softu jest tym, czym zechcesz żeby było.
Może być tylko routerem, a może być i mikro serwerem, który przyśpieszy ci pewne rzeczy - odciąży komputer.

Pisząc, że router powinien być tylko routerem pokazujesz jak wielkim ignorantem jesteś. Może dla Ciebie tak jest, jednak pamiętaj że są różne osoby o różnych potrzebach i zachciankach.
Nigdy nie pisałem, że router bez alternatywnego softu to nie router, natomiast ty stawiasz tutaj, że router to ma być tylko router.
Podobnie mówią osoby, że telefon ma tylko dzwonić i wysyłać smsy. Może i tak, ale DLA NICH. Są ludzie, którzy potrzebują czegoś więcej - pamiętaj o tym.

@melag wiem, że są inne fw Szkoda tylko, że nie ma OpenWRT - tutaj mamy niesamowite pole do popisu. Tak czy siak router jest warty ceny, choć szkoda, że nie dali mocniejszego układu - dla 450Mb/s + 450Mb/s i odpaleniu kilku usług to może być za mało.

Co do samej ceny, to chyba nie jest zła - 600zł za N900. Ja mam N600 za ok 320zł o ile dobrze pamiętam. Modele z obsługą 802.11ac(uno gigabit) chodzą w okolicy 1k.