Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.09.2012, 21:21   #979
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Jak byś przeczytał ze zrozumieniem to byś zauważył iż napisałem "Nie każdy chce" oznacza że, nie tyczy się to wszystkich osób....
A niżej piszesz niestety w innym tonie - że router powinien być routerem...

Serio nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś nie chce, po prostu irytuje mnie jak ktoś na podstawie swojej osoby mówi jak powinno być - na to mam cholernie wielką alergię.

Cytat:
Może i jestem ignorantem: nie lubię męczyć i szukać godzinami rozwiązań określonego problemu jak wykonać coś na komputerze.... by działało.
Nie jesteś ignorantem dlatego, że sam nie lubisz, ale piszesz to w taki sposób jak byś mówił za wszystkich.

Wiesz, może i trochę mi zajęło mi poznanie alternatywnego softu, ale dzięki temu zyskałem super funkcje.
Oczywiście jeżeli ktoś tego nie lubi to po prostu używa stocka.

[QUOTE Podłączam i ma działać, router ma dzielić net, chce pobierać pliki bez użycia komputera od tego mam Synology Disk Station DS212j.QUOTE]
Tylko NAS to dodatkowy koszt. A jak ktoś chce bez zakupu oddzielnego NASa mieć jego namiastkę?
Obecnie do mojego routera jest podpięty dysk via USB z drukarką (hub USB).
Działą to świetnie. Oczywiście lanuje zakup NASa, jednak dopóki go nie mam to takie rozwiązanie daje mi to co chce.

Cytat:
Zero kombinacji, nie każdy uwielbia męczyć się nad najprostszą czynnością. To nie te czasy by męczyć się z konsolą poleceń
Czy ja to każdemu wmuszam?

Cytat:
A stwierdzenie: router powinien być tylko routerem to moje subiektywne zdanie. Robienie z routera czegoś innego "serwera" poprzez OpenWRT to zmienianie na siłę urządzenia w coś czym nie jest.
Linksys zapoczątkował routery z linuksem na pokładzie, dzięki czemu dzisiaj router to nie tylko router, ale mały komputer.