Cytat:
Napisany przez sobrus
PS. to jest oczywiście moja subiektywna opinia 
|
A ja pozwolę sobie się z nią subiektywnie nie zgodzić. Za ogólnie pojechałeś IMO - nagonka na użytkowników. Ja to widzę inaczej - nagonka na fanbojów, których Apple wytworzyła rzesze reklamując swoje produkty w oryginalny sposób: "kup nasze najlepsze produkty, poczujesz się lepiej i w ogóle będziesz lepszy". I dużo się na to nieświadomie złapało. A teraz słyszysz, że "jak wyciągnę macbooka pro na spotkaniu biznesowym, to wszyscy od razu myślą jaki to ze mnie poważny biznesmen jest", a jedyną odpowiedzią na stwierdzenie "nie kupię iProduktu" jest "bo cię nie stać"... A sami nerki oddają, żeby tylko poszpanować iGadżetem i nocami koczują pod sklepem w dniu premiery, żeby poszpanować pierwszym.
Nie mam nic przeciwko użytkownikom, jeśli ktoś lubi, niech używa. Nie powiem, mi też podoba się współczesny design produktów Apple'a, miło wspominam studenckie czasy, gdy pracowałem na Mac'ach. Ale obecna polityka firmy jest dla mnie nie do zaakceptowania - niedawno jak próbowałem zgrać coś znajomemu na iphona (bo sam nie mógł sobie dać rady), to mnie szlag trafiał i dlatego nie kupię raczej nic od japka.
Natomiast zdarza mi się pojechać po fanbojach, choć wiem, że nie jest to zbyt ładne. I nie mów, że takich nie widziałeś, bo masz znakomity przykład na naszym forum...