Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.09.2012, 07:57   #5161
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja tam widze jeżdżenie po też użytkownikach jako takich. Że tylko przytoczę reklamy samsunga, który jest "designed for humans" a nie dla owiec (w domyśle użytkowników Apple). Każdy kto ma zamiar kupić iP jest zaraz podejrzewany o szastanie pieniędzmi i wizyty w starbucksie albo psychiatryku.
Ten temat zaczął się od niewinnej informacji o premierze iPada. Jeszcze żaden fanboj sie nie odezwał a już poszła opinia, że "fanatycy i tak to kupią".

Wyglada na to, że wszyscy użytkownicy Apple są niestety fanbojami. Bo powiedzenie czegoś dobrego o Apple jest surowo wzbronione i grozi etykietą fanboja (mało brakowało a sam bym taką dostał, jeżeli już nie dostałem). Na dwóch użytkowników Apple na forum dwóch oczywiście jest zagorzałymi ortodoksyjmymi fanbojami-fundamentalistami którzy podkładają bomby pod Mariottem w imię Jobsa.
Jeden, bo Yahol dał sobie spokój.

Nie wiem co dziwnego widzisz w reklamach Apple. Każda firma chcąca promować swój produkt zachwala go pod niebiosa. Apple nie jest tu wyjątkiem. I wiele sugeruje że kupując ich produkty są "dla ludzi z klasą" albo coś takiego. Nawet więc gdyby Apple twierdziło, że ich produkty sa najlepsze w galaktyce - to jest to przecież nic nowego.

Sęk w tym że jedyna reklama Apple jaką widziałem w TV nic takiego chyba nie zawiera.
Jest tylko skromne stwierdzenie, że "moze jedynym aparatem jakiego potrzebujesz jest nowy iPhone". Reklama Siri z YT też nic takiego nie sugeruje.
Nie jestem 100% pewien, nie mam tej reklamy nagranej, ale nie przypominam sobie nic to "lepszości" ani "gorszości" czegokolwiek.
No więc jak to jest? Czy ktoś tu nie robi opinii publicznej w balona?

A czy samsung nie twierdzi praktycznie na każdym kroku że jest najlepszy?
Reklamy Samsunga w porównaniu do reklam Apple są niestety prostackie i chamskie, poprzez stosowanie negatywnej reklamy względem Apple.
I jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Fanboje i psychiczni oczywiścei występują. Ale to nie jest coś niebywałego.
Ludzie ZAWSZE zabijają się o atrakcyjne lub drogie ciuchy, auta i inne rzeczy.
Apple robi swoje, a ludziom czasem odbija, bo ich produkty po prostu są hitami.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.09.2012 o godz. 08:23
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online