Cytat:
Napisany przez sobrus
Nawet jeżeli wprowadzą coś nowego - konkurencja za rok to skopiuje i sprzeda taniej.
Powiem więcej - ktoś musiał ukraść/skopiować iOS - bo inaczej być nie mogło.
|
Noź kuźwa - teraz to mnie poniosło - czy możesz podać jakikolwiek przykład czegoś, co Apple wynalazło nie kradnąć przedtem rozwiązań innych firm? Przecież to juz było wielkokrotnie omawiane na tym forum - oprócz genialnego PR, mitycznego emejzingu oraz najlepszego na na świecie zespołu prawników - Apple nie wniosło do segmetu IT absolutnie nic nowego (od czasu Wozniaka).
Cytat:
Napisany przez sobrus
Wiec ta nagonka, żeby udupić Apple wcale mnie nie dziwi. Gazety piszące bełkot o sektach, opluwanie użytkowników Apple (a przecież to ludzie tacy jak inni), wyzywanie ich od owiec i przepłacających bezmózgów. Manipulacja faktami itd. Apple ma być nienawidzone, ma być postrzegane jako produkt dla głupków i obciach.
|
Gdybyś w razie nie wiedział - Apple jest na conajmniej kilku listach organizacji zajmujących się zwalczaniem sekt parareligijnych.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale nie lękajcie się! Google nas obroni  za pół ceny i konto na gmail  ! A pomogą mu dzielni towarzysze - HTC i Samsung (zawsze chętni do sprzedawania poniżej kosztów, zwłaszcza jeżeli nie oni te koszy ponoszą), oraz plejada pomniejszych bohaterów...
|
Błąd w myśleniu - wiele razy, w różnych kwestiach się z Toba zgadzałem, ale...
Mnie, podobnie jak 99% użytkowników, g....o obchodzi, kto produkuje ich systemy. To ma działać, być wygodnie i - oczywiście - jak najtańsze. Ja na pewno nie sprzedam nerki, żeby kupić najnowszy tablet firmy XYZ.
BTW - it is nothing personal