Postanowilem sie odezwac w temacie, bo pierwszy raz nie ma wojny tylko obaj panowie dyskutujecie rzeczowo.
Cytat:
Napisany przez pali
Czyli co... idiota, gangster, aferzysta?
|
Na szczescie jeszcze nie skracaja mi nazwiska do pierwszej litery.
Cytat:
Napisany przez pali
Ja bym M@Xa nazwał miłośnikiem Apple. (...) Tzw. dystans to wyróżnik człowieka inteligentnego, może wręcz inteligenta (zapomniana postawa).
|
Dziekuje za cieple slowa.
Cytat:
Napisany przez Yossi
 - M@xiu - czyli człowiek, z którym NIGDY się nie zgadzam, i z którym drę koty od zawsze, jest jednym z najsympatyczniejszychh ludzi, jakich znam. W większości przypadków, robi sobie totalne jaja z bezmyślnych hejterów, np. operując słowem "idealny" w stosunku do wszystkiego, co ma japko. Jak M@xa stać - to można mu tylko pogratulować. Każdemu wolno przepłacać 500%, jeśli tylko chce i ma na to pieniądze - prawda M@xiu? 
|
Prawda. Boli mnie ze jedynym obecnym na forach parametrem zakupowym uwzglednianym juz na etapie planowania nabycia produktu jest cena badz - w ostatecznosci - stosunek jakosci do ceny. Wiem, jaka jest srednia krajowa i wiem ze spoleczenstwo nie nalezy do zamoznych. Niemniej od czasu pierwszej podjetej przeze mnie pracy gdy za pierwszy miesiac otrzymalem 450 PLN netto wynagrodzenia az po dzien dzisiejszy sam ciezko pracowalem na to co mam, caly czas poglebiajac swoje doswiadczenie i umiejetnosci, nie wybrzydzajac jak wiekszosc leserow w tym kraju ze za 1000 PLN to on sie nawet z fotela nie ruszy. Wiec WARA WSZYSTKIM OD MOJEGO PORTFELA! Jesli mam ochote kupic sobie laptopa za 8 000 czy telefon za polowe tej ceny, to nic nikomu do tego. Zapracowalem to mam.
Najgorsze jest tylko to, ze pomimo iz w ogole nie bede sie z tym obnosil, w przeciwienstwie do wspomnianych w tym temacie ludzi wachlujacych wokol mnie wielgachnymi Androidami licytujacymi sie na cyferki w wersji oprogramowania i megaherce w procesorach, to wystarczy ze wyjme iPhone'a i spojrzenia sa niewybredne. Brakuje tylko komentarzy, ale pewnym poziomie ludziom nie przystoi juz podejscie hejterskich gimbusow, wiec pozostaje milczenie.
Uzywam tego co mi pasuje (Apple nie ma dla mnie
ZADNEJ alternatywy na dzien dzisiejszy) i nikomu nic do tego ile place za ich produkty. A Yossiemu dziekuje za dostrzezenie mojego zamilowania marki jak i jednoczesnego zachowania zdrowego dystansu do tematu.
Cytat:
Napisany przez Yossi
A na razie - "ręce precz od M@x'a". (:-D)
|
Spoko. Jest taki jeden co za kazda wypowiedz by mnie wymacal obiema rekoma. Ale na jego nieszczescie, pomimo dwoch bialych iPhone'ow w karierze, jestem hetero, o czym zaswiadczyc moze sporo niewiast, glownie w wieku nastoletnim ;-)!
Cytat:
Napisany przez sobrus
Niedługo M@X dowiedzie nam, że rozmiar ekranu nowego IP5 - czyli 4" jest idealny, chociaż 3,5" też był idealny. Ten 4" jest po prostu idealaniejszy - i tyle.
|
Nie zamierzam ;-). Zreszta z zakupem pewnie sie troche wstrzymam. Nie wiem jaki bedzie Nowy iPhone. Wiesz czemu? Bo NIE MIALEM W REKACH :-P! Fakt ze ekran 3,5'' jest super pod tym wzgledem ze wszedzie siegam kciukiem i to w iPhone'ie cenie od zawsze - smiac mi sie chce z telefonow, ktore trzeba obslugiwac dwiema rekami :-P. Jaki bedzie Nowy iPhone? Gdy wreszcie bede go mial - na pewno chetnie podziele sie wrazeniami ;-)!
Cytat:
Napisany przez sobrus
Tzw. "użytkownicy" Apple, na wiekszości forów ( a przede wszystkim na sztandarowym forum wszystkich fanboyów - czyli MyApple.pl) wypisują totalne bzdury, które mają uzasadnić ich fanatycznie religijny stosunek do wszystkiego, co ma logo z japkiem. Oczywiście, sam znam kilku rozsądnych użytkowników sprzętu z ogryzkiem, którzy potrafią uzasadnić swój punkt widzenia, ale jakieś 99% reaguje na jakąkolwiek krytykę japka : nie miałeś w ręku i nie stać cię".
I te 99% fanatyków niestety zarabia na obraz przeciętnego uzytkownika Apple w internecie.
|
Nie zgodze sie. Jestem aktywnym uzytkownikiem MyApple od ponad dwoch lat i nigdy nie spotkalem sie z przejawem jakiejkolwiek nietolerancji. Ba, mialem pytania i problemy zwiazane z OS X i otrzymalem rzetelna i wyczerpujaca odpowiedz - nikt nie zaczal na mnie krzyczec, ze Apple jest swiete i nie ma prawa w nim byc bledow ani sie psuc.
Oddzielam od tego niedawna sytuacje, w ktorej MyApple przezywa inwazje trolli, ktore nie maja ani ochoty czytac ani dyskutowac o sprzecie Apple, a jedynie siac ferment w oparciu o to co przeczytali na stronach WWW, ze szczegolnym uwzglednieniem ich mekki, czyli zenujacej Applefobii (swoja droga - mysle absolwent tak zacnej placowki jak ASP i obecnie freelancer w tym wieku powinien miec lepsze zajecia niz przeintelektualizowane teksty, ktore wydzwiekiem niczym nie roznia sie od pokrzykiwan gimnazjalisty). To tak jakby ktos wpadl do nas na forum i zaczal promowac nosniki Esperanzy jako najlepsze na swiecie. Doskonale wie ze Verbatimy sa beznadziejne. Bo tak. A poza tym sie nie znacie i jestescie Verbatimowa sekta.
Bany dla tych Panow byly na MA jak najbardziej zasluzone.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale to nic nowego. Ładne samochody, meble, ubrania. Czy są bardziej użyteczne od tych brzydkich? Nie są.
Niektórzy je kupią bo chcą mieć ładne. Niektórzy po to by pokazać sąsiadom.
A jeszcze inni kupią dlatego że sąsiad ma takie samo.
|
Nic dodac, nic ujac.
Do zobaczenia w nastepnym poscie gdzie mysle uda mi sie juz wkleic zdjecia mojego MacBooka Air ;-)