Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.09.2012, 14:45   #15274
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Elektrownia atomowa w Polsce. PGE wspomogą trzej giganci
Polska Grupa Energetyczna wybuduje pierwszą w Polsce elektrownie atomową razem z Eneą, KGHM oraz Tauronem PE. Ta ważna dla energetyki informacja jest największym wydarzeniem XXII Forum Ekonomicznego w Krynicy.
Szefowie firm podpisali przed chwilą list intencyjny w tej sprawie. To wstępna umowa, spółki wypracują jej ostateczną treść za sześć miesięcy. - To dowód na to, że zapewnią one finansowanie tej inwestycji - powiedział Mikołaj Budzanowski, minister skarbu.
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...m_campaign=rss

Kibicowałem przeciw, niestety chyba jednak powstanie. Bo nasi łykają jak pelikany, u schyłku tej technologii jeszcze na nas zarobią.
Będę się chyba śmiał przez płacz jak w innych krajach wprowadzą np energię przez fuzję a my będziemy się z tym trującym badziewiem bujać.

Strach w oczach mam (sądząc po tym jak budują autostrady) jak ta elektrownia będzie wyglądać. Pewnie wyjdzie na jaw, że ołowiane ściany są za cienkie bo ktoś część ołowiu wywiózł w nocy i sprzedał.

Albo nie dokończą projektu (oby!) bo dorobi się już na tym ten kto miał się dorobić i nie będzie już potrzeba tego kończyć. Greenpeace z całego świata do akcji! TU się świetnie przydacie, wreszcie bez ekoterroru "bo ptaszek jajko zniósł".

Generalnie ten kraj mnie słabi od dłuższego czasu, czy tylko ja tak mam?
Praktycznie każdy news albo nowina to facepalm...

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 09.09.2012 o godz. 14:50
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post