Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.09.2012, 22:22   #24
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali
Wyjaśniłem. W Andym, którego bardzo lubię i cenię i żeby on nie cytował 15 razy w postach Apple Flame War, co każdego doprowadza do rozpaczy.
Według netykiety tak powinno się właśnie cytować. Moja wina, że inni piszą posty na pół ekranu? Może dodatkowo wprowadzimy limit na wielkość wypowiedzi? No tak do 500 znaków?

Cytat:
Nie cytuj całej wiadomości, chyba że jest to niezbędne. Gdy cytujesz słowa "przedmówcy" to odpowiadaj pod każdym akapitem z osobna - cytuj fragmenty, do których się odnosisz (poniżej) i tak kolejno, jeśli email ma dłuższą treść lub dotyczącą kilku tematów. Gdy cytujesz większą część wiadomości, nie odnosząc się do jej konkretnych fragmentów - odpowiadaj powyżej cytatu, oddzielając przy tym odpowiedź od oryginalnej wiadomości kilkoma liniami odstępu. Jeśli nie jest to konieczne to nie cytuj nic z poprzedniego listu i tylko ewentualnie w temacie do otrzymanego tematu wiadomości dodaj "RE: " jeśli nie zrobi tego za Ciebie program obsługi poczty, co się chyba nie zdarza. Dobrze widziane jest przytaczanie tylko tych słów adresata, które są ważne w naszej wypowiedzi, a pozostałe usuwajmy, tak samo jak reklamy (stopki) dodawane automatycznie do wszystkich wiadomości na wielu serwerach z darmowymi kontami.
Cytat:
Napisany przez M@X
Zgadzam sie z palim. Mnie juz od dawna nie chce sie andy'emu odpisywac. mam lepsze zajecia niz sleczec trzy kwadranse by napisac jeden post, w dodatku nie wnoszacy nic poza kolejna doza flejmu...
Tobie nie chce się odpisywać bo nie masz argumentów ot co.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Ponieważ często musze odpisywać na posty Andyego, wrzuce swoje 3 grosze.
Ciężko jest na nie odpisywać. Cieżko je nawet przeczytać.
Wiesz jak ciężko jest odpisywać na post który ma pół ekranu? Cytowanie daje porządek. Dzięki temu odnoszę się konkretnie do tej wypowiedzi, której chce. Oczywiście staram się cytować cały sens wypowiedzi nie wyciągając jej z kontekstu - no ale jesteśmy tylko ludźmi i zdarzają się nam pomyłki...

Cytat:
Gdybym nie zredukował odpowiedzi do minimum, to w rezultacie następna odpowiedz Andy'ego urosłaby do nieskończoności.
W ten sposób nie może mnie zacytować - bo nie ma czego cytować.
Nie przyszło mi do głowy, ze to nieuczciwa metoda dyskusji, to raczej taki styl pisania, ale rzeczywiście taka dyskusja jest mocno utrudniona.
Zobacz kilka swoich postów i powiedz że to minimum. Kurde nie moja wina, że po moim poście powstaje kolejne 20 o długości ekranu. Po tygodniu jak siadam do odpisania na ważniejsze argumenty, które padły to też jest mi ciężko. Tylko i wyłącznie przez cytowanie mogę odpowiednio odnieść się do zarzutów.

Cytat:
Każdy ma prawo pisać co chce, ale limit cytowań w celu narzucenia pewnego przejrzystego stylu dyskusji uważam za dobry pomysł.
To ja proponuję limitowanie wielkości postów. Dodatkowo nie można w jednym temacie napisać dwóch postów w ciągu dnia, ewentualnie musi być 10 osób które coś po nas napisze - zredukuje to wymiany zdań tych samych osób.

Limit cytowań to głupota, która ma pomóc w offtopikowaniu w dyskusjach. Jeżęli to zostanie wprowadzone, to powodzenia w prowadzeniu dyskusji na jakiś większy temat