Cytat:
Napisany przez Bartez
Jest tylko jedna, drobna, subtelna różnica - od Apple zrzynają wszyscy, jak wiadomo, że to co zrobili odniosło sukces.
|
Nie zgadzam się. Dodatkowo dodam, że zrzynanie Apple od innych jest pomijane, i zaniżane do rangi "wzorowania się".
Cytat:
Czy ten Samsung albo Vaio mogły się pochwalić taką sprzedażą, jak Apple?
|
Czy w tej dyskusji chodzi o sprzedaż, czy o to kto wymyślił koło? Zaczęło się tak na prawdę od tego, że Apple wszystko wymyśla, a inne firmy tylko kopiują.
Wielokrotnie pokazywałem, że Apple ma świetny marketing, oraz talent do wpływania na ludzi. Za to im się należy jakaś nagroda - piszę bez cynizmu.
Tylko wysoka sprzedaż, a wymyślenie czegoś to dwie różne rzeczy. Może i ten Vaio nie odniósł sukcesu, tablety w latach od 2002 też, jednak czy to jest powód aby przyznać Apple racje, że to oni te produkty wymyślili? Nie.
Cytat:
Dlaczego nikt nie mówi, że Facebook, to kopia Myspace?
|
Jak to nie? No chyba, że ktoś nie ma pojęcia w jakich okolicznościach ten portal powstawał. No i druga kwestia to używanie słowa kopia. Bo wiesz, MySpace nie był pierwszy. Na pewno pierwszym o takiej popularności, jednak nie pierwszy jako serwis społecznościowy.
Cytat:
Co z tego, że producenci, od których rzekomo zerżnęło Apple mieli coś tam wcześniej, skoro nie potrafili tego wykorzystać?
|
Jak rzekomo? To fakt. I tu nie chodzi o to czy się im wcześniej nie powiodło, ale o fakt tego, że Apple zbudowało produkt na ich bazie i twierdzi, że go wymyślili - o to w tym wszystkim chodzi. Jak można opatentować gesty multitouch skoro istniały już wcześniej? O takie typu akcje mi chodzi.
Cytat:
Jeżeli ktoś twierdzi, że firma ta nic nie wniosła do świata IT jest dla mnie kompletnym ignorantem.
|
Oczywiście, że wniosła. Tego nigdy nie zaprzeczałem. Jednak liczy się jak pewne rzeczy osiągasz. Od dłuższego czasu Apple idzie w strone MS z przed roku 2000. To bardziej szkodzi niż pomaga.
Cytat:
Napisany przez yahol
Nie jest sztuka.... może nie jest, ale powiem wprost.
Dyskusja z Tobą, jest jak walka z wiatrakami. Nic nie daje.
Używasz sofistyki (pewnie nawet nie wiedząc co to jest), jezuickich chwytów retorycznych i najgorszych metod erystycznych.
|
Powiedz jaka dyskusja? Bo jak narazie to albo walisz ogólnikami, które są niczym nie poparte - od tak rzucasz stwierdzenie i niech sobie będzie.
Kiedy pisałem, że jesteś fanbojem Apple podałem min trzy przykłady dlaczego tak uważam: mocno byłeś przy stwierdzeniu że na Mac OSX nie ma wirusów, że komputery Apple starzeją się o wiele wolniej niż PC, oraz napisałeś jak to ludzie zareagowali na twojego Macbooka na jakimś zebraniu, konferencji wtw. Nie reagowali tak jak ktoś wyciągnął inny sprzęt - jeżeli się upre to znajdę ten post.
To jest dla mnie przejaw fanatyzmu. Podobne cechy ma MAX.
Cytat:
Wyrywasz cytaty z kontekstu, i przeinaczasz ich znaczenie.
|
Ciągle zarzuty bez KONKRETÓW. W którym miejscu przeinaczyłem, które zdanie wyrwałem z kontekstu?
Cytat:
Mam wrażenie, ze sprawia ci maniakalną przyjemność znajdywanie i cytowanie niepochlebnych opinii o Apple i użytkownikach tego sprzętu.
|
Nie. Po prostu nie lubie tej fanatycznej zawiści i kłamstwa powielanego gdzie się da. Każdy kto ma inne zdanie ma zamilknąć.
Cytat:
Sam fakt, ze ktoś może używać Apple i mieć z tego przyjemność i satysfakcje - sprawia ci ból i powoduje atak agresji.
|
To twoja interpretacja. Taki nie jestem. Wielokrotnie pisałem, że nie mam nic przeciwko normalnym użytkownikom sprzętu tej marki.
Irytacje sprawia pisanie bzdur przez takich jak ty.
Cytat:
Mnie to tam rybka, ale sporo ludzi jednak czyta to forum i wyrabia sobie zdanie, nie tylko o sprzęcie. I ludziach też
|
A żebyś wiedział. Nie wiem jak ty, ale ja w każdym poście staram się rozwinąć to co piszę, podając rzeczy na których się opieram. Czasami się mylę - potrafię isę do tego przyznać.
Jednak zasadnicza różnica między mną a Tobą to używanie konkretów a nie ogólników bez poparcia, którymi bardzo łatwo kogoś objechać.
Cytat:
Dla jasności - obecnie używam trzech systemów operacyjnych:
Mac OS X, Windowsa XP i 7, oraz Zorina.
Na Linuxie rzeczywiście nie mam wirusów, trojanów, ale tez nie mam drukarki i Wi-Fi
Na Win i Mac OS mam wszystko - ale Mac OS jest elegancki i to mnie przekonuje.
Windowsa 8 i Mac OS Mountain Lion z cala pewnością w najbliższym czasie nie będę używał.
|
Dla mnie możesz używać i fw kuchenki mikrofalowej - serio wisi mi to.
Aha, ja na linuksie mam wszystko

No ale jeszcze żadnego szkodnika nie złapałem i oby tak zostało.
Cytat:
I taka uwaga na marginesie - to forum strasznie zeszło na psy - nic przeciwko psom nie mając. Bardziej przypomina forum onetowskie dla pryszczatych nastolatek, niż "poważne" forum tematyczne
|
Chcesz zmieniać świat zacznij od siebie. Może i tutaj klepie sporo postów, jednak staram się to robić w innych miejscach.
Szkoda, że od twoje jstrony tego samego nie widać. Łatwo jest narzekać i ciągle mówić jak jest źle. Ja przynajmniej próbuję pokazywać co można by zmienić, co prawda nie zawsze to wychodzi bo brakuje czasu na "dokończenie" ale się staram. Ty wolisz narzekać i strzelać focha na wszystkich, a jak ciśnienie opadnie, to ostentacyjnie prosisz o usunięcie konta. Chcesz to zrobić to zrób, ale nie rób z tego show, aby nagle zaczeli Cię błagać o pozostanie.