Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.09.2012, 22:10   #5231
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Jest tylko jedna, drobna, subtelna różnica - od Apple zrzynają wszyscy, jak wiadomo, że to co zrobili odniosło sukces.
Nie zgadzam się. Dodatkowo dodam, że zrzynanie Apple od innych jest pomijane, i zaniżane do rangi "wzorowania się".

Cytat:
Czy ten Samsung albo Vaio mogły się pochwalić taką sprzedażą, jak Apple?
Czy w tej dyskusji chodzi o sprzedaż, czy o to kto wymyślił koło? Zaczęło się tak na prawdę od tego, że Apple wszystko wymyśla, a inne firmy tylko kopiują.

Wielokrotnie pokazywałem, że Apple ma świetny marketing, oraz talent do wpływania na ludzi. Za to im się należy jakaś nagroda - piszę bez cynizmu.
Tylko wysoka sprzedaż, a wymyślenie czegoś to dwie różne rzeczy. Może i ten Vaio nie odniósł sukcesu, tablety w latach od 2002 też, jednak czy to jest powód aby przyznać Apple racje, że to oni te produkty wymyślili? Nie.

Cytat:
Dlaczego nikt nie mówi, że Facebook, to kopia Myspace?
Jak to nie? No chyba, że ktoś nie ma pojęcia w jakich okolicznościach ten portal powstawał. No i druga kwestia to używanie słowa kopia. Bo wiesz, MySpace nie był pierwszy. Na pewno pierwszym o takiej popularności, jednak nie pierwszy jako serwis społecznościowy.

Cytat:
Co z tego, że producenci, od których rzekomo zerżnęło Apple mieli coś tam wcześniej, skoro nie potrafili tego wykorzystać?
Jak rzekomo? To fakt. I tu nie chodzi o to czy się im wcześniej nie powiodło, ale o fakt tego, że Apple zbudowało produkt na ich bazie i twierdzi, że go wymyślili - o to w tym wszystkim chodzi. Jak można opatentować gesty multitouch skoro istniały już wcześniej? O takie typu akcje mi chodzi.

Cytat:
Jeżeli ktoś twierdzi, że firma ta nic nie wniosła do świata IT jest dla mnie kompletnym ignorantem.
Oczywiście, że wniosła. Tego nigdy nie zaprzeczałem. Jednak liczy się jak pewne rzeczy osiągasz. Od dłuższego czasu Apple idzie w strone MS z przed roku 2000. To bardziej szkodzi niż pomaga.

Cytat:
Napisany przez yahol
Nie jest sztuka.... może nie jest, ale powiem wprost.
Dyskusja z Tobą, jest jak walka z wiatrakami. Nic nie daje.
Używasz sofistyki (pewnie nawet nie wiedząc co to jest), jezuickich chwytów retorycznych i najgorszych metod erystycznych.
Powiedz jaka dyskusja? Bo jak narazie to albo walisz ogólnikami, które są niczym nie poparte - od tak rzucasz stwierdzenie i niech sobie będzie.
Kiedy pisałem, że jesteś fanbojem Apple podałem min trzy przykłady dlaczego tak uważam: mocno byłeś przy stwierdzeniu że na Mac OSX nie ma wirusów, że komputery Apple starzeją się o wiele wolniej niż PC, oraz napisałeś jak to ludzie zareagowali na twojego Macbooka na jakimś zebraniu, konferencji wtw. Nie reagowali tak jak ktoś wyciągnął inny sprzęt - jeżeli się upre to znajdę ten post.
To jest dla mnie przejaw fanatyzmu. Podobne cechy ma MAX.

Cytat:
Wyrywasz cytaty z kontekstu, i przeinaczasz ich znaczenie.
Ciągle zarzuty bez KONKRETÓW. W którym miejscu przeinaczyłem, które zdanie wyrwałem z kontekstu?

Cytat:
Mam wrażenie, ze sprawia ci maniakalną przyjemność znajdywanie i cytowanie niepochlebnych opinii o Apple i użytkownikach tego sprzętu.
Nie. Po prostu nie lubie tej fanatycznej zawiści i kłamstwa powielanego gdzie się da. Każdy kto ma inne zdanie ma zamilknąć.

Cytat:
Sam fakt, ze ktoś może używać Apple i mieć z tego przyjemność i satysfakcje - sprawia ci ból i powoduje atak agresji.
To twoja interpretacja. Taki nie jestem. Wielokrotnie pisałem, że nie mam nic przeciwko normalnym użytkownikom sprzętu tej marki.
Irytacje sprawia pisanie bzdur przez takich jak ty.

Cytat:
Mnie to tam rybka, ale sporo ludzi jednak czyta to forum i wyrabia sobie zdanie, nie tylko o sprzęcie. I ludziach też
A żebyś wiedział. Nie wiem jak ty, ale ja w każdym poście staram się rozwinąć to co piszę, podając rzeczy na których się opieram. Czasami się mylę - potrafię isę do tego przyznać.
Jednak zasadnicza różnica między mną a Tobą to używanie konkretów a nie ogólników bez poparcia, którymi bardzo łatwo kogoś objechać.

Cytat:
Dla jasności - obecnie używam trzech systemów operacyjnych:
Mac OS X, Windowsa XP i 7, oraz Zorina.
Na Linuxie rzeczywiście nie mam wirusów, trojanów, ale tez nie mam drukarki i Wi-Fi
Na Win i Mac OS mam wszystko - ale Mac OS jest elegancki i to mnie przekonuje.
Windowsa 8 i Mac OS Mountain Lion z cala pewnością w najbliższym czasie nie będę używał.
Dla mnie możesz używać i fw kuchenki mikrofalowej - serio wisi mi to.

Aha, ja na linuksie mam wszystko No ale jeszcze żadnego szkodnika nie złapałem i oby tak zostało.

Cytat:
I taka uwaga na marginesie - to forum strasznie zeszło na psy - nic przeciwko psom nie mając. Bardziej przypomina forum onetowskie dla pryszczatych nastolatek, niż "poważne" forum tematyczne
Chcesz zmieniać świat zacznij od siebie. Może i tutaj klepie sporo postów, jednak staram się to robić w innych miejscach.
Szkoda, że od twoje jstrony tego samego nie widać. Łatwo jest narzekać i ciągle mówić jak jest źle. Ja przynajmniej próbuję pokazywać co można by zmienić, co prawda nie zawsze to wychodzi bo brakuje czasu na "dokończenie" ale się staram. Ty wolisz narzekać i strzelać focha na wszystkich, a jak ciśnienie opadnie, to ostentacyjnie prosisz o usunięcie konta. Chcesz to zrobić to zrób, ale nie rób z tego show, aby nagle zaczeli Cię błagać o pozostanie.