Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.09.2012, 19:50   #998
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
"Karty N" to mówi niewiele.

Może to być N, może być Draft N, albo Draft N 2.0. A z kompatybilnością na bakier.
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Tylko jakie karty?

Oczywiście, że ma znaczenie Jeżeli chcesz sobie zrobić sieć porządnie to musisz powiedzieć co konkretnie posiadasz, czy planujesz rozbudować infrastrukturę.

Jaki teren chcesz mieć w zasięgu sieci? Czy to ma być WiFi na 5, czy na 2.4GHz? Czy w eterze są inne sieci? (wpłynie to na wydajność twojej).
Sorki za infantylność w poście poprzednim

Z "N" chodziło mi o 802.11n. Powierzchnia mieszkania to ok 40m2 (4 piętro). Pokoje, w których będzie użytkowany internet są obok siebie (dzieli je jedna ściana). Karta to Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205 (w moim lapku, w innych jeszcze nie miałem okazji sprawdzić ale każdy ma 802.11n ) Zależy mi najbardziej, aby najefektywniej wykorzystać to 60mb/s i żeby przesyłanie plików po sieci działało z maksymalną przepustowością. No i USB z wiadomych względów.

Jaka jest różnica między 5 a 2.4 GHz?

Takie oto sieci są wokół (nie mam żadnego porządnego scannera )
Dołączone obrazki
-wifi.png