Cytat:
Napisany przez ed hunter
W Polsce jest przymusowa telewizja cyfrowa, której mieszkańcy gór nie odbiorą w dużym procencie przypadków, a właściwie, to mieszkańcy dolinek, którzy nie widzą nadajnika, analogowa jakoś z odbić szła, z cyfrową będzie bryndza.
|
Typowe czarnowidztwo. Jeszcze coś do końca nie zostało wdrożone, a już się mówi, że na pewno nie będzie dobre.
Ja znam jedynie przypadki gdzie cyfrowy sygnał poprawił jakość odbieranego sygnału. Choćby u moich rodziców. Analogowo nie dało się oglądać. Dlatego założyli talerz.
Teraz na tej samej antenie, na której poprzednio nic nie działało wszystko śmiga idealnie. Sygnał jest na 100%
To samo u wujka, który mieszka w Sudetach. Dookoła tylko góry. Analogowo nic nie działało. Teraz "jest idealnie". Cytuję jego słowa, bo sam tego na oczy nie widziałem
Cytat:
Napisany przez sobrus
Skoro już poruszyłeś ten temat to Nka niedługo przestanie istnieć.
Musze poszukać innej "obowiązkowej" platformy, bo przecież na satelicie TVP, TVN, Polsat i reszta kanałów "premium" - są kodowane.
Jedyna niekodowana stacja to chyba TV Trwam.
To bardzo ważne żeby kodować reklamy i telewizję publiczną. Jeszcze jakiś pirat mógłby je obejrzeć za darmo.

|
Ale że co? Telewizja publiczna nie jest kodowana. Wystarczy zwykła antena do odbioru. A kanały premium, że są kodowane, to co w tym dziwnego?
Dlatego właśnie są premium. Chcesz oglądać - płacisz. Nie chcesz - nie płacisz.
W tych wszystkich platformach najbardziej mnie denerwuje, że trzeba wybierać konkretny pakiet i płaci się za wszystkie programy. Wolałbym sobie wybrać różne kanały, które oglądam i płacić tylko za nie.