Cytat:
Piszecie tak jakby inne firmy zawsze robiły sprzęty pancerne i super niezawodne.
A tak nie jest.
|
Oczywiście, że nie jest. Mój laptop też nie jest idealny, ma wady. Jednak kupując go wiedziałem, że kupuję jednostkę multimedialną która ma najlepszy stosunek ceny do jakości - dodatkowo mam serwis u siebie na drugi dzień jak mi coś padnie
Problem jest tego typu, że Apple uznawane jest jako idealne. Sami to nakręcają, więc niech się nie dziwią jak ludzie zaczynają się pastwić gdy mają wpadkę.
To tak jak z efektem na Maca nie ma wirusów. Bełkot powtarzany od zawsze. Gdy jednak tworzenie szkodliwego oprogramowania na te komputery się opłaciło to było o tym głośno - prosty malware zebrał żniwo w postaci 600 000 tys komputerów zombie na Mac OSX.
Cytat:
Generalnie jest zasada - robisz coś co jest na granicy możliwości obecnej technologii (a sprzęty Apple w zasadzie zawsze takie są) to masz problemy techniczne. Tego się nie przeskoczy.
|
Akurat w tamtym przypadku była wada projektowa - zerknij to zobaczysz o co chodziło. Dodatkowo plastik potrafił pękać sam z siebie..
Tak w ogóle to bardzo ciekawe. Pierwsze iP były plastikowe i cholernie się niszczyły. Dlaczego wtedy nikt nie mówił że Apple produkuje chińskie plastikowe telefoniki?

Dzisiaj przez fanbojów tej firmy jest to coraz częśćiej wypominane innym modelom. Co ciekawe niektóre telefony z takimi obudowami potrafią być bardziej wytrzymałe niż ich iP ze szkła...
Tak więc, ograniczenia technologiczne to jedno, a zły projekt to drugie.
Cytat:
Macie jakieś konkretne dane na temat usterkowości sprzętu Apple? czy faktycznie jest ona wyższa niż konkurencji? Czy serwis zawodzi?
|
Swego czasu przewinęły się tutaj takie dane. Chyba to Reetou wklejał. Apple pod tym względem wypadło bardzo słabo.
Cytat:
M@Xowi chyba nic jeszcze nie padło. Nie chwalił się że robił RMA iPada3 a przeciez powinien już ze trzy razy.
|
Wiesz, to że się nie chwalił nie znaczy, że np. takich problemów nie miał. Zresztą ja w jego zwierzenia i tak nie uwierzę. Przez różne posty pokazał jaką jest osobą.