Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.09.2012, 19:33   #5
ffgriever
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.12.2006
ffgriever zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciekawe, na taki problem się jeszcze nie natknąłem. Z użyciem ps2clienta zwykle w ule miałem 1.5-2MB/s. Z FTP zwykle było znacznie gorzej (tak, jak opisujesz). Jakie masz pingi do ps2, gdy odpalisz ule i odpalisz host (uruchamia się ps2net)? Nie traci pakietów? Miewałem już różne problemy, ale raczej na odwrót. Fajnie działał ps2client, ale wrzucanie gier przez net było strasznie wolne - wtedy był to problem starego switcha (wiem, dziwne, ale jednak), po wymianie wszystko zaczęło śmigać. W przeciwnym kierunku jeszcze mi się nie trafiło.

A jak coś wrzucisz na inną partycję i potem kopiujesz między partycjami, jakie prędkości masz? Może coś się z samym modułem psf chrzani? Nie spotkałem się z czymś takim, ale sprawdzić warto (wrzuć coś sobie na hdd z DVD - będzie szybciej niż z usb i znacznie szybciej niż przez net przy obecnych prędkościach).

Jak duży masz dysk w PS2 zamontowany w ogóle (trochę dziwactw odstawiał mi kiedyś z WD 1TB - freezowała się konsola czasami, zmieniłem wtedy na 750GB seagate)? Jaki to model konsoli? Mam jeszcze kilka ps2, może uda się tego konkretnego ule i konkretnego ps2clienta przetestować z takim samym modelem konsoli, żeby wykluczyć jakiegoś babola w oprogramowaniu...
ffgriever jest offline   Odpowiedz cytując ten post