Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.09.2012, 20:17   #5313
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@Reetou
Druga część zdania była wyłącznie do endiego. Wiem, że sprzętów Apple dotykałeś, głaskałeś... dotyk... Jak było?

Mówisz, że dowartościowujemy się. Niech będzie, załóżmy że tak jest. Dlaczego więc nam na to nie pozwolisz? Myślisz, że Ty tego nie robisz z innymi rzeczami? Z pewnością nie chodzisz w worku pokutnym; na pewno masz dziesiątki ładnych rzeczy, może jakiś zegarek, ubranie czy sprzęty w mieszkaniu. Podpiszesz się pod twierdzeniem Andiego, że za design płacisz maks. 10% ceny? Może niekiedy tak, ale czy zawsze? Może dla Ciebie elektronika użytkowa jest jak wiertarka, a ktoś inny ma ochotę potraktować ją jako element, który w jego życie wprowadza nieco piękna?

Nikogo z forum nie zamierzam wyrzucać (i nie mam takiej możliwości), pół-żartem pół-serio proponowałem tylko, aby krytykanci zajęli się tym co sami lubią, a nie wiecznym obśmiewaniem miłośników Apple. Ani to zabawne, ani kształcące - brak dystansu (stąd Andiemu proponowałem Życie seksualne dzikich Malinowskiego, który to z uczonego stał się pierwszym naukowcem, proponując dystans obserwatora do opisu zjawisk). Nie jest to też zgodne z duchem Regulaminu Forum, który to każdy użytkownik własnym ptaszkiem etc

Muszę też dodać, że akurat do Ciebie większych zastrzeżeń nie mam, jesteś powiedzmy najbardziej stonowanym krytykantem; no ale tak się złożyło że do Ciebie mówię
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post