Cytat:
Napisany przez pali
1. Nauka w szkole jest po to, aby potem stosować ją w życiu. Ja byłem w szkole dla dzieci specjalnej troski (Edek wie która, może potwierdzić) i tam wszystko powtarzali nam po trzy razy, więc dobrze zapamiętałem.
|
NAuka w szkole to jedno, a zakazanie używania koloru czerwonego bo w szkole posługiwał się nim nauczyciel to drugie. Taka subtelna różnica.
Jak widzimy wyżej użyłem tego koloru do JEDNEGO wyrazu, w celu podkreślenia jego znaczenia.
Cytat:
Proponuję andiemu zasadzić czerwoną kartkę, to będzie wiedział na przykładzie, komu przysługuje kolor czerwony.
|
A ja proponuje skończyć z pisaniem obok tematu i albo wróceniem do niego, albo przestaniem w ogóle pisać w tym temacie.
O ile pamiętam to dział komputery miał być wolny od zbytniego offtopikowania.
Cytat:
2. Ja przeginam? To Ty się nałykałeś reklam nowojorskich marketingowców, które przyszły do PL po trzech latach i rozprawiasz się z fanbojami, jak Don Kichot. Ale on to robił dla idei i piękne to było. Wcale nie chciał wygrać, bo co wtedy? Dulcynea majtki by mu prała? Ręcznie?!
|
Po pierwsze to pomyliłeś tematy, pod drugie strasznie wszystko mieszasz.
Serio zacznij pisać na temat bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tematy poboczne, które sam tworzysz aby nie można było pisać o tym, o czym jest temat.
Cytat:
3. Apple Talka masz w źródłach. Tak myślę, bo nie kompiluję sobie jajek.
|
Ale co z tego, że mam w źródłach? Dlaczego nie odniesiesz się do tego co napisałem? Po drugie NIE ZAMIERZAM dodawać sobie do systemu rozwiązań, które nie dość, że już nie są stosowane, a dwa były stosowane tylko przez jedną firmę.
Cytat:
4. Zupełnie na poważnie: postaw w końcu jakąś tezę, to ją obalimy. Możesz wybrać metodę obalania.
|
Tezy to ostatnio dosyć często stawiam. Po prostu czasami zamiast pisać zupełnie nie na temat zacznij odnosić się do tematu przewodniego tego wątku.
Serio skończ offtopikować i zacznij pisać na temat.
---
Cytat:
Napisany przez Bartez
Regulaminu i netykiety nie należy traktować jako jedynej wyroczni. Istnieją różne, także niepisane zwyczaje. Jednym z nich na tym forum jest używanie koloru czerwonego przez administratorów/moderatorów, w celu odróżnienia ich wypowiedzi od tego, co jest edytowane/moderowane. W życiu codziennym też czytacie wszystkie kodeksy, żeby sprawdzić, co wolno, a czego nie, czy czasem jednak kierujecie się obyczajem, zdrowym rozsądkiem, bo tak robią inni?
|
Po pierwsze zerknij na kontekst, oraz miejsce w jakim ten kolor został użyty - cytat, kolor czerwony użyty dla podkreślenia jego znaczenia, ponieważ bardzo często właśnie na tym forum ten wyraz jest używany błędnie.
Po drugie oczywiście, że w życiu codziennym kieruje się obyczajami i zdrowym rozsądkiem, nie wiem tylko co ma do tego unikanie koloru czerwonego w tym konkretnym przypadku.
Cytat:
A kto napisał, że jest zabronione? Chcesz, żeby regulamin forum miał 15 stron przez takie pierdoły? Wystarczy nam wszelkich zakazów i nakazów, jakie serwuje nam nasze kochane państwo. Chociaż tutaj się od tego trochę uwolnijmy, co nie znaczy, że może tu być wolna amerykanka.
|
M@X napisał, że jest zarezerwowany dla Was, czyli zabroniony dla nas jako użytkowników.
Cytat:
Jeżeli dla andyego prawo zwyczajowe skończyło się w podstawówce, to cóż, chyba jednak czyta wszystkie kodeksy, że wiedzieć, co można, a co nie. W końcu to standard
|
Dla mnie zakaz pisania czerwonym skończył się w szkole na studiach.
I nie czytam kodeksów, regulaminu forum nie czytałem dawno temu (dzisiaj specjalnie aby znaleźć punkt od tego koloru czerwonego).
Proponuję trzymać się tematu. Co by nie było dotyczy Androida.