Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2012, 15:56   #10
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Super. Bede albo specjalnie wyrabial karte w CitiBanku albo (o zgrozo!) powierzal swoje pieniadze Google, zeby miec ten przywilej zaplacenia za zakupy... w Zabce! -_-'

Faktycznie, popularnosc tej technologii mnie zatrwaza...
NFC == PayPass. NFC zapłacisz wszędzie tam gdzie zwykłą kartą bezdotykową. Tak więc jak dla mnie ta technologia jest mocno popularna. Zapłacisz w każdym sklepie, który posiada terminal bezdotykowy. Żabka to był TYLKO jeden przykład.

Cytat:
Skoro "na razie" nie jest spopularyzowane, to jest niepotrzebne. W iPhone 6 lub 7 chetnie przyjme...
Po pierwsze to jeżeli coś nie jest spopularyzowane to nie znaczy, że jest niepotrzebne. Kolejny raz używasz słów, którym przypisujesz znaczenie inne niż one mają.

No ale gdybym szedł twoim tokiem rozumowania to mógłbym powiedzieć, że np. komputery i system MacOSX są niepotrzebne bo nie są spopularyzowane, albo FaceTime i iMessage są niepotrzebne bo są niespopularyzowane.

To przykład aby pokazać twoje błędne myślenie.

Po drugie, piszesz że nie powierzysz swoich pieniędzy Google (ładowanie karty prepaid). Ciekawe. Takich problemów nie masz z Sony, Apple... Pięknie pokazujesz mentalność fanboja Apple o której pisałem wcześniej. Taka dwulicowość. Jeżeli mówimy o powierzaniu pieniędzy/danych Google to nie, to zuo. Jeżeli zamiast Google wstawimy np. Apple to sytuacja się odwraca diametralnie.

Cytat:
P.S. Nie ma czegos takiego jak MegaSafe. Pogratulowac oczytania i rzetelnosci...
Tak zrobiłem literówkę. Przepraszam, chodziło mi o MagSafe. Czy teraz równie szybko i "błyskotliwie" odniesiesz się do moich zarzutów, czy znowu wtrącisz się dopiero jak przekręcę nazwę?

Cytat:
Napisany przez Kris
Jeśli chodzi o płatności, to ja bym absolutnie nie wklepywał żadnych danych do telefonu. Bardziej to by mi pasowało jako np. karta miejska czy cuś.

Ale skoro mam samochód i karty płatnicze zbliżeniowe, które mam w portfelu, NFC dla mnie może, na chwilę obecną, nie istnieć. Niech tylko ktoś mi telefon zapieprzy z danymi karty płatniczej lub wykradnie te dane w jakiś inny sposób...
Wiesz ja kupuje np. bilety PKP płacąc kartą, wchodzę na stronę wklepuje numer karty, datę ważności i autoryzacyjny kod 3 cyfrowy, który mamy na odwrocie karty.
Po drugie to gdy ktoś ukradnie Ci kartę PayPass to może bezdotykowo zrobić zakupy bez potwierdzania PINu do bodaj 50zł.
Po trzecie o ile wiem, aby włączyć aplikację Wallet od Google trzeba wpisać zabezpieczający kod.

No i po trzecie, przy odpowiednim ustawieniu limitów na koncie zwiększamy dodatkowo bezpieczeństwo wykonywanych transakcji.

@Kris co do map to Apple zaliczyło niezłą wpadkę Te i inne "cukiereczki" użytkownicy znajdują na całym świecie. A miało być tak Amejzing.

Dlaczego nikt jeszcze nie wspomniał o drugiej wpadce? Apple zostało pozwane za kradzież(przepraszam, miałem na myśli wzorowanie się) zegara
-swissrailwayclock.jpg