Cytat:
Ludzie gdzieś podobno wymieniali. Widziałeś czy wyczytałeś na applefobii ?
|
Czy użyłem "gdzieś, podobno"? Nie. Stwierdziłem fakt. Podobnie było/jest z matrycami w iMakach. Mimo wymiany po kilka razy problem wraca...
Apple fobie czytam, bo umieszcza śmieszne teksty.
Cytat:
Nigdy nie widziałem aby ktoś mi bezpośrednio powiedział "Kupiłem Apple, to najgorsze co mogłem zrobić, wymieniałem juz 3 razy i znowu zepsute".
|
Oto właśnie chodzi, że mało kto się przyznaje. To jest właśnie zasługa Apple. Potrafiła tak zmanipulować, że nawet jak ktoś ma uszkodzony produkt to nie zbeszta za to Apple - nie raz o tym wspominałem.
Cytat:
btw są odnotowane przypadku że ekran Samsunga Galaxy SIII pęka po upuszczeniu na dywan z wysokości 1 metra lub mniej. Czy to gorilla?
|
Mógłbyś zamieścić jakiegoś linka w którym będzie napisane, że po upadku na dywan pękł?

SGSIII ma najnowszą Gorille
http://www.corninggorillaglass.com/p...orilla/samsung
Cytat:
Tu jest pierwszy lepszy topik o tym problemie.
http://www.moneysupermarket.com/comm...een-52652.aspx
Wygląda na to że S3 ma poważną wadę konstrukcyjną. Potrafi pęknąć przy niewielkim upadku - ludzie niszczą telefony już po paru dniach używania.
Obudowa jest połączona z digitizerem - nie ma możliwości taniej naprawy.
No i czemu o tym nie mówicie?
|
Po pierwsze serio pierwszy raz o tym słyszę. Po drugie jak już wspominałem wcześniej. DLATEGO O WPADKACH APPLE MÓWI SIĘ TAK GŁOŚNO, BO SAMI GŁOŚNO MÓWIĄ JAK TO ICH PRODUKT JEST NAJLEPSZY NA ŚWIECIE.
Im głośniej krzyczysz jaki to jesteś za***isty, tym głośniej będą krzyczeć gdy będziesz miał wpadkę.
Cytat:
btw iPhone5 na iFixIt dostał dosć wysoką ocenę - 7/10. O tym też nikt nie wspomniał.
|
Wiesz za co dostał tą ocenę?

Za szybkość i łatwość naprawy/wymiany podzespołów, a nie za jakość.
Wiesz, mój lap pewnie też by dostał 7/10 bo mogę go rozebrać na czynniki pierwsze za pomocą dwóch śrubokrętów (krzyżakowy, i płaski) - w dodatku na stronie Della mam instrukcję jak to zrobić - zdjęcia, opis..
Tylko czy to świadczy o jakości produktu, czy tylko o możliwości wymiany dobrania się do niego? Tak więc nie przekręcaj pewnych faktów na swoją korzyść. Dyskusja była o jakości produktów Apple, jest taka sama albo i gorsza niż u konkurencji. Gdyby Apple na siłę nie chciało przekonać wszystkich, że jest inaczej to całej tej dyskusji by po prostu nie było.