Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2012, 13:43   #125
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez czaro80 Podgląd Wiadomości
Tylko co ma ten program wspólnego z tym co opisałem wcześniej ?
Powstały trzaski na CD Audio zrobionej z MP3/WMA, tak?
Prawdopodobnie owe trzaski powstały w trakcie dekompresji.

EAC generalnie służy do zgrywania CD Audio, a następnie ew. kompresji do formatu stratnego. Ale może też posłużyć do czynności odwrotnej, tj. właśnie tego co robisz: przekształcenia z formatu stratnego typu MP3 na bezstratny.

EAC jest programem audiofilskim, niegdyś uważanym za najlepszy i pewnie niejednemu na tym forum łezka się w oku zakręci Nie wiem czy teraz również jest najlepszy, bo już nie używam CD i nie wiem też czy EAC poradzi sobie z nowym sprzętem. Ale spróbuj. Poleciłem go Tobie, ponieważ mówiłeś że interesują Ciebie sprawy związane z obróbką muzyki, a taki program jak EAC pozwoli Tobie na zrozumienie wykonywanych czynności, otrzaskanie z terminologią etc

Używanie takich programów jak EAC jest czasochłonne i czasami lepiej użyć programów idioten proof. Ale też warto wiedzieć co one robią...

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
I to jest wlasnie problem. Przeczytalem kiedys takie madre zdanie (niestety, nie pamietam kto je wypowiedzial) w odniesieniu do Google+ i Facebooka, jednak ja chcialbym je sparafrazowac: "Programisci Linuksa swietnie rozumieja swoje technologie, podczas gdy programisci Apple swietnie rozumieja swoich uzytkownikow.". I tak w istocie jest.
Uściślę: Linuksa tworzą głównie zawodowi informatycy, programiści, administratorzy itd itp
W korpo jak Apple czy Microsoft więcej do powiedzenia mają psycholodzy niż informatycy. Programiści to woły robocze.

Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Szczerze mówiąc, trochę zgłupiałem - możesz sprecyzować o co Ci chodzi?
Par. 15 Regulaminu Forum i znana zasada "nie wyręczaj moderatora" Żartowałem.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post