Takiego 3D nawet Google Earth nie ma. Jednak Google Maps ma Street View - dla mnie niesamowicie praktyczna wersja mapy - to takie właśnie 3D tylko bardziej przydatne. Oczywiście nie obrażę się jak Google poprawi swoje "normalne" 3D, abym mógł mieć jeszcze więcej opcji przeglądania map.
W przypadku Apple 3D prezentuje się świetnie tylko, na ile miast jest w takiej jakości? 30-40 na świecie(głównie USA)? Które z miast w Polsce mają taki widok? Street View mam w większości większych miast w PL
Przykład Lublin:
Nikt nie mówi, że wszyscy bronią Apple. Obecnie to zdecydowana większość po nich jedzie jak po burej...
W momencie kiedy Jobs odszedł nie ma już tej osoby, która potrafiła mydlić oczy marketingiem i amejzingiem. Jak dla mnie to super - w końcu ludzie zaczynają patrzeć na to co dostają, a nie na to jak to jest reklamowane.
Dziwisz się bo ja wcale. Nie mają Jobsa więc akcja w stylu - "źle trzymacie" już raczej nie przejdzie.
Dalej jednak jak wspomniał demek publikują bzdury.
Cytat:
|
Więc uważam, że dalsza krytyka i wklejanie "rzetelnych inaczej" artykułów z myapple jest w tym momencie zbędne.
|
Dlaczego? Moim zdaniem można się śmiać dopóty dopóki będzie to śmieszne
A jak wiemy niektóre obrazki są po prostu super śmieszne
Im więcej będzie Apple krzyczało o za***istości swoich produktów, tym głośniejszy będzie głos krytyki w momencie stwierdzenia, że kłamali
Cytat:
Dla mnie to plus, że Apple chce zrobić produkt konkurencyjny w stosunku do monopolistycznego obecnie Google.
Nie od razu Kraków zbudowano, z czasem będzie lepiej.
Wyolbrzymianie szkody też nie ma sensu, bo z tego co się orientuje mapy Google można doinstalować bez problemu i dalej używać na OS6
|
A czy ktoś mówił, że to źle? W całej tej aferze nie chodzi o to że mają słabe mapy, a o to, że reklamowali je jako super mega amejzing.
Gdyby były zareklamowane jako coś normalnego to najprawdopodobniej takiej burzy by nie było.
Aha, i na iOS6 nie ma map od Google w sklepie Apple

nie wiadomo też czy będą - Google milczy w tej sprawie.
Powodem też dla którego Apple rozeszło się już na dobre z Google była odmowa do stworzenia nawigacji turn-by-turn dla Apple (w Androidzie Google posiada taką nawigację).
Cytat:
|
Po takiej nauczce bardzo możliwe, że iOS7 będzie już miał alternatywne mapy na poziomie Google, czego im życzę.
|
Tylko, że Google jak i inne firmy jak Nokia nie stoją w miejscu. Apple musi wykupić jeszcze kilka większych firm z know-how aby dojść do tego poziomu co ma obecnie konkurencja, te co zakupili nie wystarczą.
Do tego czas...
Cytat:
|
Napisany przez sobrus
Z tego co wiem to są za Google jakieś 7-8 lat.
To koszmarnie dużo.
Pokrycie jest więc słabe, ale musze przyznać, że tam gdzie jest, wygląda fenomenalnie (jeżeli wierzyć obrazkom z internetu).
|
To co pokazałeś to widok 3D - dostępny w nielicznych miastach. Samoloty robią zdjęcia a resztę obrabia odpowiedni program - to samo stosuje np. Nokia.
Tylko co Ci po tym super widoku jak same mapy są niedokładne? Google ma Street View (można to nazwać 3D) i do tego dobre pokrycie, oczywiście nie jest idealne - też ma wpadki.
Jednak mając mapy od Google do poruszania się po obcym mieście w większym kraju nie potrzebuje nic więcej
Cytat:
Tim Kuk osobiście przeprosił, więc polityka chyba zmienia się na plus.
Nie napisali przecież, że użytkownicy źle używają map.
|
Pisałem wyżej dlaczego tak nie zrobili. Ludzie by ich zjedli. Kuk to nie Jobs - nie ma geniuszu PRowego. Wtedy produkty mogły być totalnie do kitu a ludzie i tak dostawali orgazmu na widok nowego iGadżetu.
Cytat:
|
Ile firm przyznaje się otwarcie do błędów? Bo jak sięgam pamięcią to mało kto (tzn nikt).
|
Pamiętasz wpadkę z reklamą Nokii? Nokia przyznała się do błędu. W przypadku innych firm też zdarzają się przeprosiny - ASUS i fail z GPSem. Tak więc nie bierz pod niebiosa tak Apple.
Cytat:
|
Napisany przez sobrus
PS o ile się nie myle mapy Apple to jest nawigacja, a Google to same mapy?
|
Jak pisałem wyżej, Google ma swoją nawigację "turn-by-turn" na Androidzie. Bodaj od wersji 2.3.x.
http://www.google.com/mobile/navigation/
Nawigacja Turn-by-Turn z mapami od StreetView Offline - za dwa-trzy lata pewnie będzie
Cytat:
|
Napisany przez Reetou
Tak z ciekawości wpisałem sobie iphona 5 w ceneo i zobaczyłem ceny od 3 do prawie 5 tysięcy w zależności od ilości pamięci i tak się zastanawiam, czy oni z platyny robią tę pamięć? No musiałbym się ze szpilką na łby wymienić, żeby wyłożyć na telefon 5 kół...
|
Dziwie się ludziom którzy kupują po takich cenach, przecież można w sklepie internetowym w PL kupić (16GB) za ~2.8k...
Oby wprowadzili tryb Offline dla tej nawigacji jak najszybciej