Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.10.2012, 20:27   #1004
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Znalezione na innym forum

Cytat:
Z resztą , jak całkiem niedawno zauważyłem ( przy okazji innego wądku na forum ), wszystkie nowe TP-LINK są robione teraz z gorszymi bebechami niż przedtem, więc i gorzej słabiej będzie z openwrt na nich, pewnie dzisiaj gdybym kupował router na moj 941ND bym się nie zdecydował ( jak mowie "pewnie" , bo nie przeglądałem co w trawie piszczy od dawna ).

Można takie plusy i minusy sobie wymienić:
TP-LINK
+ stara marka na rynku
+ zasięg dupy nie urywa
+ antenki w teorii daja transfer, ale zasiegu i siły sygnału nie podnoszą
+ polska instrukcja
+ możliwość openWRT ( v 1 do v7 , tak na wiki podaja ).
+ wymienisz w nim antenki na mocniejsze ( ale ile to da, nei wiem ). dupa, nie ma linterki "D" w symbolu wiec sie nie wymieni antenek ( zle spojrzalem ).

- stara marka, stare modele, ale tak zmieniaja sprzet ze nie widomo czego sie spodziewać
- tańsza wersja planeta
- angielskie menu

8level
+ swierzy gracz, chce klientow nałapać więc i ceny są niższe w stosunku do możliwości / jakości sprzętu
+ dużo pozytywnych opini ( w tym centrum zdrowia matki i dziecka w warszawie xd )
+ cena , cena , cena
+ cyt. " FSZYSTKO " w wersji PL
+ transfery
+ zasięg
+ w ramach jednego urządzenia możliwość tworznie dwuch oddzielnych sieci Wi-Fi.

- no świerzy gracz, więc z perspektywy czasu może sie okazac ze bubel ( od roku są w PL ).
- brak możliwości wrzucenia openWRT
- nie wymienisz w nim antenek na mocniejsze ( ale czy będziesz tego potrzebował )

ale dla mnie jest to pytanie raczej nie TPLINK vs 8level , tylko atheros vs ralink
atheros = openwrt
ralink = moc