Cytat:
Napisany przez pali
Piotr Ikonowicz on facebook:
Komornik Aleksander Pardus planuje kolejne barbarzyństwo.
|
P. Ikonowicz ma podejście komisarza z rewolucji zwanej nie wiedzieć czemu u nas październikową. Każdy właściciel wynajmujący komuś mieszkanie to burżuj i nawet jak najemca nie płaci to wszystko jest OK i najemcę trzeba bronić. I nic nie szkodzi, że przez to właściciel musi dokładać do interesu i nie ma co do gęby włożyć.
Jak chce pomagać - to niech faktycznie pomaga najemcom stanąć na nogi. A nie pomaga ograbiać właściciela.
Sam swego czasu musiałem wynajmować mieszkanie w innym mieście - a najemca mojego mieszkania mi nie płacił.
Masakra - legalnie nic mu zrobić nie można (niestety, ustawodawca ma podobne podejście jak p. Ikonowicz). I idę o zakład, że najemca żył wtedy lepiej, niż ja.
Więc skoro już sprawa doszła do komornika - to znaczy, że najemca naprawdę nieźle dał popalić właścicielowi przez lata nie płacąc (w praktyce do sądu można kogoś podać gdy nie płaci za wynajęte mieszkanie od pół roku - do wyroku mijają lata).
Cytat:
Napisany przez ed hunter
jak się rano obudziłem z potwornym kacem i powąchałem resztkę co została w buteleczce, to zrozumiałem.
|
Mi tam na kacu wóda zawsze koszmarnie cuchnie. Choćby to była The Famous Goose.