Cytat:
Napisany przez pali
Wiadomo czemu październikowa - kalendarz juliański, no ale chyba o tym wiesz.
|
Wiem, że u nas mamy kalendarz gregoriański.
Cytat:
Napisany przez pali
Powiem tylko, że wedle mojej najlepszej wiedzy Ikon[U] uderza nie w prywatne relacje wynajmu takie jak twoje, a w rozkładający się system mieszkań komunalnych
|
Jeżeli tak jest, to go poprę. Nie rozumiem systemu mieszkań komunalnych. Znam kilku radców prawnych mieszkających w takich - i zarabiających krocie a płacących za nibytonajem mniej, niż ja we wspólnocie mieszkaniowej mam opłat. Dlaczego niektórzy mają dostawać z moich podatków mieszkanie, a ja muszę sam się o nie troszczyć?
Pewnie, że to takie nieludzkie pozwolić rodzinie z dziećmi troszczyć się o siebie. Pewnie, niech się dzieci uczą, że nierobów i nieudaczników muszą utrzymywać zaradni i pracowici rodzice ich kolegów ze szkoły.
Jak ktoś chce pomagać - niech robi to z własnej nieprzymuszonej woli. System, który siłą zabiera ludziom pieniążki poprzez podatki i rozdaje je np. w formie prawie darmowych mieszkań zniechęca do pracowitości i dobrze rozumianej zaradności (oczywiście nagradza źle rozumianą zaradność - jak np. ci radcy prawni korzystający z takich mieszkań).
Moim zdaniem państwo co najwyżej powinno się angażować na poziomie RNS. Ostatecznie TBSy.