Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2012, 12:38   #3239
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pierwszy Podgląd Wiadomości
z win8 nie miałem styczności ale nie jest tak, że ms idzie raczej w kierunku nie tyle uproszczenia interfejsu, a przystosowania go do urządzeń z ekranem dotykowym?
albo raczej jedno i drugie za jednym zamachem, bo sterowanie dotykowe wymaga prostoty
Pozwolisz, że wypowiem się obszernie: TAK

Sterowanie dotykowe wymaga (i będzie wymagało) coraz więcej prostoty.
Kafelki w Win 8 dzielą się na 2 kategorie: te, które są interferjsem do wersji aplikacji (fanboye wybaczcie - nienawidzę językowego koszmarka "apka" i nie przechodzi mi ono przez klawiaturę) przenaczonych dla Win8 oraz starsze, które mają tylko małe ikonki do wyświetlania - zresztą, całkiem ładne. Może ja się mylę, ale nie ma chyba sensu tworzenia graficznych i wyświetlających aktywną zawartośc kalefków, dla programów, tworzonych z myślą o starszych wersjach Win. (które, oczywiście działają w najlepsze - nie każda firma może to o swoich aplikacjach powiedzieć - prawda?)

Tak jeszcze - gwoli wyjaśnienia - ja zamieściłem screenn mojego puplitu nie po to, żeby kogoś namawiać, tylko po to, żeby go po prostu pokazać. Jak ktoś jest zainteresowany, to chętnie pomogę skonfiguurować wg życzenia, a jak ktoś nie chce bo mu brakuje w tym np,. loga z jakimś owocem, no to ja na to już nic nie poradzę ;-)

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
No tak tu się muszę zgodzić. I tak - ten trend będzie teraz dominujący.
Bo to jest jak pokazuje praktyka (czyli Apple i Android) bardzo pożądane i co najważniejsze - bardzo dochodowe.
I to jest dobry trend (dla większości), ale mam cichą nadzieję, że stare rozwiązania nie odejdą do lamusa tak całkowicie.

PS. Moje Babcie już nie potrzebują niestety żadnych interfejsów ale jestem pewien że pozdrowienia słyszały
I tu Cię przyłapałem ( to oczywiście żart bo wiem, że się nie obrazisz ;-) )
Dzielisz swiat na czarny i biały: czyli - Apple vs. Android - byc może nie zauważyłeś, ale istnieja też inne - starsze i młodsze systemy na świecie. Spróbuj zobaczyć też takie odcienie jak: ciemnobiały i jasnoczarny ;-)

M@xiu - jestem już bardzo zniecierpliwiony. Dalej nie ma nikogo, kto by mi udowodnił, jak bardzo emejzing i osom jest IP5. no i - że mnie nie stać (1,00 PLN + VAT).

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 08.10.2012 o godz. 12:55
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post