Cytat:
Napisany przez Berion
Ja mam w zasadzie jedynie zastrzeżenia do grafiki bo Metro można nie używać, można wyłączyć, można zainstalować protezy przywracające funkcjonalność...
|
Czy możesz sprecyzować, jaka funkcjonalność została utracona i trzeba zainstalować protezy w celu jej przywrócenia?
Cytat:
Napisany przez Berion
Ale nie zdzierżę tego syfu jakim są dobrane kolory, niemożność ich dowolnego wybierania dla choćby rzeczy tak podstawowej jak główna skóra czy manager plików...
|
Mówiliśmy o tym już kilka razy, więc nie chcę sie powtarzać. JEST możliwość
nwybierania kolorów pod główna skórą Metro, jednak ograniczona do cos 20 kolorów. Pisałem o tym i sam przyznałeś mi rację.
Cytat:
Napisany przez Berion
Całkowity brak przezroczystości okien..
|
No to może Ty masz jakąś inną wersję Win 8 bo w mojej mogę dowolnie i płynnie regulować stopień przeźroczystości okien. Screeny - na życzenie.
Cytat:
Napisany przez Berion
To jest po prostu skrajnie ohydne, nieprzemyślane i odrażające - ... Są różne gusta, ja wiem, niektórzy nie mają żadnego i tacy ludzie projektowali ten GUI. Wygląd dla większości nie ma znaczenia, większość moich znajomych głownie po fachu, ustawia od razu protoplastę z Win95/98... Ja jednak wychodzę z założenia, że skoro będę na to patrzeć przez co najmniej połowę dnia to musi być co najmniej ładne, schludne i nie drażniące jarmarkowową stylistyką.
|
de gustibus non est disputandum
Berion, czy możesz powiedzieć kiedy zainstalowałeś Windows 8, którą wersję i jak długo już go używasz?