Cytat:
Napisany przez Yossi
Czy możesz sprecyzować, jaka funkcjonalność została utracona i trzeba zainstalować protezy w celu jej przywrócenia?
|
Ze względu na brak klasycznego menu start, przy dużej ilości aplikacji muszę przewijać kilometry Metro. Żeby wyłączyć komputer trzeba się przekopać przez tonę menu. Żeby w ogóle dostać się do skrótów do programów muszę przełączać się na drugi ekran. Żeby przejrzeć zawartość katalogu z programem muszę używać managera plików (zawsze trzeba było, ale teraz nie można tego zrobić ppm na aplikacji w menu). Kilka z brzegu przykładów.
Cytat:
Mówiliśmy o tym już kilka razy, więc nie chcę sie powtarzać. JEST możliwość wybierania kolorów pod główna skórą Metro, jednak ograniczona do cos 20 kolorów. Pisałem o tym i sam przyznałeś mi rację.
|
A jak mi się żaden z tych 20 nie podoba? Jaki to problem dać możliwość (jak w Aero Glass) wybrania sobie samu z RGB? Dltego dla mnie to jest niemożność. Po za tym nie można wybrać wszystkich kolorów, np. pod tła dla opcji w managerze pików - i tam atakują nas pedalski róż na przemian z elizejską zielenią i wściekłą żółcią.
Cytat:
No to może Ty masz jakąś inną wersję Win 8 bo w mojej mogę dowolnie i płynnie regulować stopień przeźroczystości okien. Screeny - na życzenie.
|
Gdzieś pisałeś, że używasz któregoś beta buildu. Ja używałem RTM, a więc tego co trafi do sklepu i tam przezroczystości okna nie można wybierać.
Cytat:
czy możesz powiedzieć kiedy zainstalowałeś Windows 8, którą wersję i jak długo już go używasz?[/B]
|
Nie dawno, RTM. Nie dałem rady nad tym usiedzieć dłużej niż 2h bo dostawałem białej gorączki i wścieklizny palców.
Cytat:
Napisany przez M@X
Ja mysle ze domyslna paleta kolorow wynika z systemu instalowanego na tabletach Surface. Ogladalem keynote MS i ich namagnesowane klawiaturki beda produkowane w kilkunastu kolorach - kolor tla zmienia sie w zaleznosci od tego jakiego koloru klawiatura zostanie podpieta. tez bym to ograniczyl - jesli mam zmaysl jednolitej estetyki kolorow, to nie bedzie mi uzytkownik tego psul...
|
Zastanów się nad tym co mówisz. Kupuję żółty surface i może mam mieć żółte okna? W ogóle co ma piernik do wiatraka? To nie Tobie to psują bo to nie Twój system, w sensie takim że to nie jest system Billa Gatesa czy innego Balmera tylko mój i to ja mam decydować co jak ma wyglądać i jak ma działać...