Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.06.2001, 22:48   #2
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
obar (30-06-2001 20:43):
nie wiem czy się moge zwrócić z prośbą o ustalenie usterki tv...otóż..
TV marki SONIC ok. 21 ''.......problem jest w tym ze tv jest ok tyle tylko że na ekranie zamiast prostokątnego obrazu jest piramidowy obraz...widoczny a reszta to czerń...

Może jasniej:

Wł. tv... kanały jest OSD jest .... wszystko ok z tym że ekran (tzn wyświetlany obraz) nie jest rozciągnięty na cały kineskop (kwadrat) tylko ma kształt piramidy zwężającej się ku górze ...mam tylko pytanie ponieważ nie ma regulacji odchylania pionowego ( tylko rozciąganie do góry, na dół) nie moge uzyskać równoległości wyświetlanych boków .... .. i czy to jest związane (lub może być )... z wadliwom lampą ? ...czy ..kineskop nawalił...bo chyba elektronika wyglada na sprawną......TV rok był poddany na działanie ostrych warunków atmosferycznych ( do na wiosce ...wilgoć).... TV jest dośćnowy ...lecz już bez gwar.. stereo...pilot tylko ta marka SONIC...

b. proszę o pomoc ... lub sugestię ....
pozdro

PS sorry że ten temat nie jest związany z nagrywaniem
Hmmm,nie opisales dokladnie

Opisz co bylo przed (- wiesz jako
Co robiles z tym TV dzien wczesniej ? ZPrzewoziles go gdzies, majstrowales ?

Napisz jaki masz system operacyjny, wlacz DMA, wgraj ASPI i ustaw na primary. Wiesz - standard

A tak sirio, to raczej nie elektronika.
Cos jest z kineskopem lub lampa ktora wyswietla.
Obraz jest "uciety" czy poprostu zwezony ?

Wydaje mi sie ze domowe sposoby nic tu nie poradza, ze poprostu cos uleglo uszkodzeniu (moze przy transporcie?) i lampa po prostu zle skierowuje promienie swiatla (tak na chlopski rozum

Napisz odpy na te pytania - moze da sie cos zrobic

Pozdro. GAzor
gAzZzZoR jest offline