No to poflejmujemy dalej:
Ostatnio cał siec huczałą od doniesie na beznadziejnee i całkowiceie bezuzyteczne mapy od Apple.
Tymczasem... oazuje się, że - jak zwykle - falboye wzięli w obronę swoje bóstwo i udowodnili, że to wszystko nieprawda. I nie ma to nawet dla nich znaczenia, że Apple samo przyznało, że wypuściło knota i nawet przeprosiło.
oto dowód:
Nowe mapy to problem? Według 90% użytkowników nowego iPhone'a wcale nie
Żeby nie zmuszać Was do szczególwoego czytania, przytaczam tylko kilka kwiatków (pisownia oryginalna, a cyctaty dobrae wyjątkowo tendencyjnie):
- Wg mnie są bardziej użyteczne bo w końcu można ich używać po EDGE, śmigają jak dzikie - chociażby tylko dlatego są lepsze dla mnie. Same mapy też są u mnie troszkę dokładniejsze.
- Dla mnie osobiście nowe mapy są rewelacyjne. Wszędzie gdzie chcę to mnie prowadza bez problemowo
- To, że w Polsce są nie dopracowane mapy, choć osobiście się jeszcze nie spotkałem, że mnie źle pokierowały, to nie znaczy, że na zachodzie jest podobnie. Pamiętajcie, że Polska to tylko mikro ułamek dla Apple.
- Google nie zgodziło się na uruchomienie nawigacji turn by turn turn dla map na iOSa, co zmusiło Apple do wydania własnej.
- ... te obecne są dla mnie lepsze.
Poczekamy zobaczymy. Używam tych map już dość długo, jeszcze od wersji beta systemu iOS6 i tak jak powiedziałem, nigdy mnie nie zawiodły. Przejechałem i przechodziłem już sporo w Europie i zero problemów.
- Jak dla mnie są ok. Pewnie mają swoje wady ale który produkt nie ma.
- powiem tylko tyle ze mi odpoczatku mapy ios spasowaly moze dlatego ze mieszkam we Wiedniu i tu sa mega dokladne i pomylek raczej nie ma. Na plus laduja sie blyskawicznie 0,5s i fertig i do tego siri ladnie z nia wspolgra.
-Najważniejsze, że cały czas pracują nad poprawkami. Las Kabacki już nie ma chińskich znaczków, lotnisko Okęcie także poprawiono i wiele innych błędów. Więc widać, że coś się dzieje.
Google to niech się teraz wypcha. Już dawno mogli dać nawigacje Turn-by- Turn. Jak ktoś za nimi tęskni, to ma wersje przeglądarkową, która niczym nie różni się, od badziewnego programu, który mieliśmy w poprzednich iOS.
-Ja nie ukrywam, że we Wrocławiu też brakuje ulic, ale tam gdzie potrzebowałem się dostać na razie, to faktycznie mapy działały świetnie. Po edge działają płynnie co jest dużą zaletą.
- Może Tobie się trafiła felerna nawigacja, ale u mnie działa ona dobrze. Jeszcze nie trafiło mi się, żeby źle mnie poprowadziła...
Poza tym jak zauważyłeś to większość na świecie jednak jest zadowolona z tej nawigacji, więc tak bardzo źle nie jest.
I na koniec absolutna prerełka:
"W Szczecinie nie miałem jeszcze żadnych problemów ze znalezieniem ulic. W tym i nie tylko w tym wątku słyszę głównie, że w Warszawie są problemy. Powód może być jeszcze taki, że po prostu źle wpisujecie nazwy ulic"