ponieważ nudziło mi sie postanowiłem sprawdzić czy da sie nagrywać przy pomocy nero na wiecej niż jednej nagrywarce... odpowiedź prosta DA się, ale czy da sie nagrywać na dwóch nagrywarkach zupełnie co innego ?... otóż goniony chęcią poznania tajemnicy tej - godnej poświęcenia całego odcinka "strefy 11" postanowiłem to sobie udowodnić...
Otóż już starożytni egipcjanie dowiedli że odpowiednia konfiguracja softwarowe'a i hardcore'owa umozliwia unikniecie wystąpienia jakichkolwiek konfliktów sprzetowych- ale ja jako jeden z ciekawskich ceniący jedynie rozważania praktycznie postanowiłem sprawdzić i odkryć całą prawde o potedze programu jakim jest nero.
Konfiguracja 2x CDRW, ricoh 7080A primary slave, plextor 4012A secondary master, win98, forceaspi + plextools
nero 5.5.10.0
Ciekawy byłem czy nie bedzie konfliktów driverów aspi a ostatecznie czy nero sie nie zburzy, jakie ustawienia przyjmie i która nagrywarkę przedłoży nad drugą...
Do nagrania miałem 2 różne pliki po 700 mega co wiadomo co to było
Odpaliłem jedno nero skonfigurowałem pod plextora, po czym odpaliłem drugie nero konfigurując pod ricoha, tryb DAO zamknąć sesje i modlić sie przez 10 min (predkośc na obu ustawiłem 8x ze względu na to ze ricoh wiecej nie wyciąga a poza tym nie wiedziałem jak dysk to zniesie), co wazne póściłem pierwszego plextora, gdyz On (nie wiem jak inne nagrywarki, przy ok 1% nagle zabiera dość mocno moc obliczeniowa procka i komp przez chwile staje, co dla ricoha mogłoby być zabójcze, przy ok 7% włączyłem ricoha który tez staje ale przy BP w plextorze to nikomu nie zaszkodziło), i poszło dysk zaczął troche bardziej mielić ale nikomu sie nic nie stało wszystko poszło o.k.
Wyzej wymieniony mikrotest miał jedynie charakter poglądowy, nie miał niczego udowadniać jedynie to ze nero równolegle pracując moze obsługiwać (jesli tylko system pozwoli), kilka nagrywarek i to nagrywajacych zupełnie co innego co dla niektórych pewnie nie jest niczym nowym, ale ja dopiero teraz do tego dorosłem.....
jesli sa chętni do oglądniecia screenów to zamieszczam linki poniżej...
początek nagrywania
koniec nagrywania
i tym optymistycznym akcentem kończę dzisiejszą cześć "strefy 11", za tydzień zajmiemy się "ostrzeniem noża na obracającej sie płycie w napędzie CD" marki TEAC.