Cytat:
Napisany przez M@X
Jestes w stanie zrozumiec, ze sa ludzie ktorzy plyt (jakichkolwiek) do szczescia nie potrzebuja?
|
Nie, nie jestem w stanie tego zrozumieć.
1. Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy twierzdzą, że nie potrzebują napędu BD, a potem podniecają się tym, że jakiś film jest dostępny w iTunes Store w standarcie HD (przy czym tak naprawdę ten film NIE jest w Full HD i w dodatku brakuje mu połowy fukncji stosunku do tego, który kupuję w sklepie na plycie.)
Czy możesz sprawdzić i napisać w jakiej fizycznej rozdzielczości i w jakim bitrate są te emejzingowe filmy?
Cytat:
Napisany przez M@X
Muzyka? Kupuje w iTunes, te zripowana z plyt trzymam w chmurze (iTunes Match).
|
2. Jasne - żeby to zrobić, to:
- MUSISZ kupić muzykę w jedynie słusznym sklepie
- nie możesz cieszyc się pudełkiem, opkładką, książeczką z tekstami, historią zespołu, itd. Oczywiście, możesz to ściągnąć, ale na półce tego nie postawisz.
- i tu zadam drażliwe pytanie - w jakiej jakiości kupujesz pliki muzyczne w iTunes?
- i kolejne, drażliwe pytanie - na czym słuchasz muzyki poza iZabawkami i w jaki sposób?
Cytat:
Napisany przez M@X
Plyta to relikt, tak jak dyskietka. Do decyzji o wycofaniu napedow FDD Apple tez dojrzalo pierwsze, a rynek PC wzbranial sie przed tym jeszcze jakis czas. No ale... Ktos musi byc pionierem, by inni mogli malpowac...
|
Tak, płyta to relikt przeszłości.
Ale niestety, na razie nie ma dla niej poważnej alternatywy.
Ja jestem przekonany, ze wkrótce nadejdzie czas nośników flash, ale na razie jeszcze nie. Żeby tak było, to wszystkie urzadzenia musiałyby mieć przynajmniej złącza USB lub gniazda kart pamięci, a na tym polu to Apple.... mam mówić dalej?
Cytat:
Napisany przez Kris
Yossi - nie piernicz głupot. .
|
Pytanie takie samo, jak do M@xa - z czego i w jakiej jakości słuchasz muzyki w domu?
Użytkownik normalnego komputera ma przynajmnej wybór - chce, to sobie wkręci za grosze napęd DVD?BD. Użytkownik sprzętu Apple ma taki sam wybór, jak w przysłowiowej "ruskiej restauracji": chcesz - jesz, nie chcesz - nie jesz.