Nie wiem w jakim bitrate sa filmy - wypozyczam, film zaczyna sie odtwarzac, jest ladnie, dzwiek jest 5.1. Nie czepiam sie bo nie ma czego. Pewnie ze jest banda nerdow ktorzy beda wpatrywac sie z centymetra w telewizor szukajac rozmytych grup pikseli oraz onanizowac sie logami z MediaInfo zamiast cieszyc sie filmem, ale... Nie o to przeciez chodzi.
Muzyka w iTunes jest w 256 kbps AAC, DRM FREE. Slucham tylko i wylacznie z iPhone'a (na Monster Beatsach), z Apple TV (iTunes in the Cloud - do AppleTV podpiete Logitechy Z-5500) i przy pracy z glosnika wbudowanego w Maca mini. Nie, nie slysze na tyle zeby kupowac kable za kilkanascie tysiecy jak niektorzy (swoja droga - to sa dopiero czubki, a nie fani Apple ;-)).
Postep (moja muzyka i playlisty dostepna z kazdego miejsca na swiecie, sklep zawierajacy wiekszosc plyt swiata, wypozyczenie jednym kliknieciem bez wychodzenia z domu) wymaga poswiecen. Jesli cena za moja wygode jest brak wyboru to przy tym poziomie wygody odpowiadam: Wybor mi niepotrzebny. Nie, nie chce go miec tak dlugo jak wszystko dziala w 100% i zaspakaja moje potrzeby.