Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.10.2012, 19:12   #5543
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jeżeli chodzi o filmy to faktycznie w iTunes mają gorszą jakość
ALE JEST JEDNO ALE
Tam filmy są najczęśćiej po $9.99 i dostępne od ręki

https://itunes.apple.com/us/movie/lo...ng/id430796548

Znajdzcie mi Władcę Pierścieni na BD za 12.99 dolców sztuka to kupie sobie całość

Co do muzyki to bardzo mnie intersują osoby które słyszą różnicę np. pomiędzy Vorbis -q9 (~320kbit) a WAV. Powinni dostać jakąś nagrodę, bo oficjalnie nikomu się to jeszcze nie udało.

W tym wszystkim nie chodzi o audiofilską jakość ale głównie o wygodę. Ogrom filmów i muzyki dostępne od ręki w umiarkowanych cenach. Nie musisz biegać po sklepach, szukać na allegro czy ebay.
Usłyszałeś, chcesz - masz. Nie chcesz całego albumu - kup piosenkę za dolara. I posłuchaj na kinie domowym bezpośrednio poprzez AirPlay (i po co komu w tym momencie wypalanie płyt CD? )
Twiedzicie, ze Apple jest mało "postępowe"? To jest właśnie postęp. Nowe wygodniejsze podejście do tematu, z usunięciem starych technicznych naleciałości, które są dziś zbędne.
Zaawansowani będą psioczyć, audiofile będą narzekać, reszta będzie używać.
Tylko Apple podejmuje takie drastyczne kroki. Dlatego tylko Apple wyznacza trendy i ma gigantyczne zyski. A reszta budzi się z ręką w nocniku.
Sorry ale tak jest, dziś nikt nie kupuje discmanów tylko mp3.

Serio nie wiem co interesującego jest dla Kowalskiego w ripowaniu swojego CD (pół biedy jak nie jest zabezpieczone) oglądając sumy kontrolne i błędy C2, a następnie kodowaniu na jakiś tajemny format zastanawiając się czy lepiej będzie stereo czy joint stereo, CBR czy VBR czy ABR i czy odtwarzacz to "łyknie" z firmware 1.23. I jak zrobić "tak zwane" tagi, rzecz chyba dla zaawansowanych piątego stopnia.
I po cholere ta cała wiedza i cyrki? Skoro on chce tylko muze na odtwarzacz przenośny wrzucić? To ma być nowoczesne i wygodne? Ile osób potrafi to zrobić naprawdę porządnie? Bo ja znam tylko siebie, a to troche mało.

A jak chcemy na tablet wrzucić film DVD to już w ogóle można się będzie pochlastać, pomijając ze łamanie CSS jest nielegalne, to proponuje od razu przestudiować manual do x264.
http://www.digital-digest.com/articl...ons_page1.html
Przecież to prościzna (przynajmniej dla mnie ).

Yossi, czas chyba zakończyć dyskusję która niczego nie wnosi.
Czesto podkreślasz, że jesteś człek prosty i nie rozumiesz (czy coś w tym stylu - absolutnie nie chce Cie urazić, tylko cytuje)
Nie rozumiesz - więc już chyba nie zrozumiesz. Więc już daj spokój .
Jak nie lubisz wygody, to nikt do życia w ekosystemie Apple Cie nie zmusza .

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.10.2012 o godz. 19:48
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post