Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2012, 09:49   #10
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
W czasie wczorajszej ulewy były problemy z siłą sygnału, ode mnie do Raszyna jest kawałek drogi i mimo najlepszych chęci, antena jest poniżej czubków wielkich dębów. Żeby mieć odbiór bez jakichkolwiek zakłóceń, to sygnał powinien być na maksimum, albo chociaż na 80%. Urządzenie, to mały gwizdek wtykany bezpośrednio w USB, może na jakimś poważniejszym sprzęcie byłoby jeszcze lepiej.
Na razie TVN HD nadaje w FullHD, obraz kryształ, nareszcie widać, który model kolczyków Swarovskiego Pochanke ma w uszach , TVP 1 HD i TVP 2 HD jakoś dziwnie, wygląda mi to częściej na 720p, reszta nadaje na razie w niskiej rozdzielczości.
Dołączone oprogramowanie pozwala nagrywać, zaplanować nagrywanie ze spisu programów EPG, robić zrzuty ekranu...

//Dzisiaj sygnał TVP Info z Łodzi mam na 100%
Włączę zaraz wyszukiwanie kanałów, zobaczymy co jeszcze ciekawego znajdzie.
Edziu, zdradzisz tajemnicę, ile zapłaciłeś za to pudełko + soft? Bo jak niedrogo, to mogę zaakceptowac 720p

Chociaż... imponujace to to nie jest. Jesli pod Warszawą jest tak źle, to jak jest na prowincji (tam gdzie ja mieszkam?)

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Dołączone oprogramowanie pozwala nagrywać, zaplanować nagrywanie ze spisu programów EPG, robić zrzuty ekranu...
Extra - ale czy sprzęt też na to pozwala? Czy ma jakiś HDD, czy też "pozwala", ale tylko na podłączenie zewnętrznego napędu?

interesuje mnie to zagadnienie bo szukam jakiejś tańszej alternatywy dla kablówki, jaką mam obecnie. Nawet, jeśli zapłace haracz przedstawicielom naszej socjalitycznej Ojczyzny z TVP to i tak jest to kwota niewspółmiernie niska, w stosunku do rachunku za kablówkę.
Niestety, problem polega na tym, że niemożłiwe jest, żebym w naziemnej TV cyfrowej dostał w ramach abonamentu za jakieś 17 zł kanały, które oglądam - w zasadzie wyłacznie. Tzn. - nie wierzę, żebym kiedykolwiek mógł oglądać, NG, Discovery czy Viasat bez dodatkowych opłat.
Dla jasności: kanały "filmowe" w rodzaju Canal+, czy HBO kompletnie mnie nie interesują i nie zapłacę za nie nawet 1,00 PLN.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 17.10.2012 o godz. 09:58
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post