Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.10.2012, 08:16   #11
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
M@xiu, sorry, ale tym razem to Cię poniosło i pojechałeś ostro po bandzie.
Ja wiem, że musisz samotnie bronić honoru księżniczki, zamkniętej (słowo "zamknietej" zostało użyte nieprzypadkowo) w wysokiej wieży, na szczycie szklanej góry (słowo "szklanej" zostało użyte nieprzypadkowo).
Wiesz co jest najgorsze dla błędnego rycerza? Sytuacja, kiedy on przez całe życie broni honoru swojej niepokalanej księżniczki, a pod koniec życia dowiaduje się, że księżniczka przez te wszystkie lata żyła z siedmioma krasnoludkami.

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Apple nie ma z tym zadnego problemu. Problem mieli pojedynczy uzytkownicy. Ulamek procenta, reszta milionow sprzedanych sztuk wolna od wad.
Problem ma zaledwie 90% pojedynczych użytkowników.
Apple NIGDY nie ma z niczym problemu - prawda? Co najwyżej "źle trzymacie" lub "źle naciskacie" lub "źle...."
Jeżeli poczytasz sobie różne i w różnych językach fora zrzeszające fanboyów Apple, to zobaczysz, że problem NIE jest marginalny. Odstające elementy obudowy, spod których prześwituje światło ("idealne spasowanie"), odpadająca farba, samoczynnie wyginające się obudowy i tym podobne niedoróbki (uwaga - z obiektywnego punktu widzenia - nie mające wpływu na funkcjonowanie iZabawki). Oczywiście cytaty z opinii użytkowników - na życzenie. Nawet z najbardziej fanboyskiego portalu na świecie.
M@xiu - to nie są pojedyncze przypadki - to jest norma.

Cytat:
Wystarczy poczytac MyApple.
Słusznie, słusznie - tak bardzo zapiekłego w swojej religii i fanatyźmie portalu nie ma chyba na całym świecie. Z własnego doświadczenia wiem, że bana tam można dostać za każdy wpis, kwestionujący absolutną dominację Apple w każdej dziedzienie IT.

Dla przypomnienia - mnie zabanowano dożywotnio za samo pytanie "dlaczego instalujcie Windows na Makach" i to bez żadnego komentarza.
Najgorszy przykład nieprzytomnego fanboystwa, fanatycznego wyznania religii Apple i nieuleczalnych psycholi.

Cytat:
...odpowiedz sam sobie (bo mnie to wisi) jak rzekoma fragmentacja iOS (sic!) i wyciecie z nowych OS dla starszych maszyn funkcji, ktorych sprzet nie udzwignie, ma sie do stuprocentowej pewnosci uruchamiania wszystkich dostepnych w App Store aplikacji (zgodnosc wymaganej wersji oprogramowania).
I tutaj masz rację - i ja się zgadzam z Tobą w 100% (tylko nie dostań zawału - zgadza się bo masz rację).
Pojęcie fragmentacji w odniesieniu do Apple po prostu nie istnieje. Moi koledzy - antyfani - nie powinni używać tego argumentu bo tylko się ośmeszają. To jest zacietrzewienie z drugiej strony, a ja tego nie lubię.

Cytat:
Tak... Niedzialajace aparaty, moduly BT i zrywajace WiFi to oczywiscie detale...
Zgoda znowu - Apple się ośmieszyło proponując swoim wyznacom niedziałąjace aparaty, moduly BT i zrywajace WiFi za jakieś idiotyczne pieniądze.

Cytat:
Moja mama ma Androida. I wiesz co? Nie moze zainstalowac aplikacji z Marketu, bo ma za niska wersje oprogramowania.
Czy mógłbyś powiedzieć, jaki konkretnie program jest potrzebny Twojej mamie (przy okazji - wyrazu szacunku dla Mamy)? Przepraszam za użycie słowa "program", ale językowy koszmarek "apka" z trudem przechodzi mi przez klawiaturę. Podaj proszę, jaką wersję Andka ma Twoja mama, jakiej aplikacji nie może zainstalować oraz - do czego ta aplikacja (której oczywiście nie ma w pre-instalowanym systemie) jest jej potrzebna.

Cytat:
Nie bedzie wgrywac sROMow, bo sie na tym nie zna i z pelna satysfakcja ma prawo miec to gdzies - w pelni popieram takie podejscie.
Ja też to popieram - to nonsens, żeby w dwuletnim telefonie nie było funkcjonalności, która by pozwalała na jego normalne używanie przez Twoją mamę. Ta funkcjonalność, która zmusza Twoją mamę do instalowania nowej wersji systemu to....

Cytat:
Zaplacilem - wymagam, tyle. Zawala tu producent dwuletniego telefonu, ktory jej taka mozliwosc odbiera.
Uprzejmie proszę - podaj model 2-letniego modelu telefonu z Adroidem i funcję, którą brak aktualizacji mu odbiera. Tylko konkretnie, np.
"- z powodu braku aktualzacji telefonu model xxx wypuszczonego w romk 2010 nie ma możliwości normalnej komunikacji przez Bluetooth"

Cytat:
Tworcy Andorida tez nie. To jedyny moj zarzut wobec nich - brak im smaku i gustu...
de gustibus non est disputandum
Dla mnie interfejs iPhona jest po prostu ohydny, niewygodny i nieiuntuicyjny.
To jest mój jedyny zarzut w sosunku do tego interfejsu. To jedyny mój zarzut wobec nich - brak im smaku i gustu...

Cytat:
Ani sekundy - wszystko jest streamowane po kliknieciu/tapnieciu utworu.
Jasne, przecież zawsze i wszędzie masz dostęp do szerokopasmowego internetu
nie bardzo załapałem o jakiś usługach piszesz, ale bardzo chętnie podyskutuje na tema różnic pomiedzu iCloud, a SkyDrive. Jesteś gotów?

P.S. Niskie ukłony dla Twojej mamy.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Czy posiadacze Windows 7 mogą zrobić upgrade online do Windows 8 za $20?
Uprzejmie proszę, żebyś podał, który upgrade i z którego systemu Apple jest dostępny za 20$.
Oczywiscie - podaj NOWY system, a nie upgrade z wersji 10.47.4874.83475.57 do 10.47.4874.83475.58

Cytat:
Czy posiadacze Windows mogą kupić sobie online niedrogie i fajne programy typu iPhoto czy iMovie $15, Aperture (konkurent Lightroom/ACR) za $80?
Mogą, i to za grosze. co więcej - mogą je mieć za darmo - wystarczy tylko poszukać. Co wiecej - w przypadku takich programów jak iPhoto czy iMovie , oferowac je za pieniądze to byłby wstyd.
Przykłady takich programów warz z cenami (lub całkiem darmo)- na życznie

Cytat:
Więc może czasem warto zapłacić trochę więcej dla świętego spokoju, a nie rzucać się na to co najtańsze?
Święta racja - i dlatego wolę zapłacić 49,99$ za upgrade do Windows 8.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 18.10.2012 o godz. 08:29
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post