Cytat:
Napisany przez Yossi
nie - na to nie ma mojej zgody - nie można być trochę w ciąży.
Albo uznajemy decyzję sądu, że Samsung NIE skopiował, albo nie uznajemy tej decyzji.
|
Prosze zastanów się zanim coś napiszesz

.
Przecież napisałeś dokładnie to co ja

Jedni sie zgodzą z wyrokiem, inni nie. I mają prawo, bo wyrok sądu nie jest prawdą absolutną.
Ale i tak muszą go respektować.
A jak było faktycznie to wie jedynie Samsung, ja tutaj za wróżkę robić nie zamierzam.
Co do pana BW, którego bardzo lubie, to chyba nie przeczytał licencji i teraz jest zdziwiony?
Fajnie by było, gdyby wywalczył lepsze prawa dla użytkowników, ale ja bym mu tego zażalenia nie uznał, bo chyba każdy powinien wiedzieć, jakie są warunki iTunes - i jak się nie zgadza to niech tam nie kupuje.
Tylko prosze mi się nie zasłaniać argumentami, że licencja nie jest ponad prawem, chyba że znacie podstawę prawną, że wszystko ma mieć możliwość bycia dziedziczonym. Ja o takim zapisie nie słyszałem.
To po pierwsze. A po drugie myślicie że takie restrykcje to wymysł Apple? To głównie RIAA i inne takie organizacje.
Gdyby sprzęt Apple nie dbał o własność intelektualną, to nigdy nie doczekałby sie takiej kolekcji piosenek w takich cenach.