otóż szczerze (u Was to znaczy "z ręką na sercu") przyznam ze ANI razu osobiście uważam ze jest to jeden z udanych produkcji ricoha, własciwie miałem go sprzedac ale to co On prezentuje na tle innych nagrywarek poprostu mnie zadziwia. Taką korekcji rzyczyłbym obecnym nagrywarkom, co juz udowodniłem sobie (zadna yamaha, lub teac), nie wiem jak to sie dzieje ale On działa przez cały czas bez utratu jakosci. Brzmi to jakbym pracował dla ricoha, ale pamietam ze ja nie chciałem go kupic (wolałem teac 4x4x24 lub 32 nie pamietam) bo 8ki dopiero wchodziły, jednak padło na ricoha, i wcale mnie nie zawiódł (oby tak dalej) wiem ze poźniej były kłopoty z płytkami przy szybszych nagrywarkach (kłopoty Lasera) ale nigdy u mnie.
Jedyna wada (a wierzcie mi ze rozebrałem ją na częsci pierwsze i znam ją od podszewki, bo rozbierałem ją do czyszczenia, a widziałem juz kilka napędów od środka tak zadbanej i skwapliwie zabezpieczonej przed kurzem nie spotkałem) to problem z mechanicznym czujnikiem i dociskiem elementu obrotowego do płyty, który działa na zasadzie rozpedu nadanego przez tacką (troche zamotałem), głównie chodzi o to że czasem jak włożyło sie płytę to nie zaczytywał jęj (ten problem ktos poruszał na forum - mnie na ten czas udało sie rozwiązać - nagrywarka chodzi jak nowa, pali na wszystkim, lecz ostatnio robi prawie wyłącznie jako czytnik. Ale i tak działa jak "nowa" i chetnie kupiłbym taka jeszcze jedną co zapewne uczynie - z sentymentu.
Ostatnio przeszła test nagrywania ciągłego ponad 40 plytek i za kazdym razem zaczytywała płytki wiec problem uwazam za rozwiązany.
p.s.1. co do kompresji screenów to sorx i tak obnizyłem palete do 256 kolorów
p.s.2.zorg jak napisałem w poscie dla wielu to zapewne nic odkrywczego ale postanowiłem to opisac bo nie obrażając nikogo to osobiście wole czytać to co jest na forum dot. nagrywania niż post w stylu "Czy jestes szczęsliwy/a", lub "Czy masz skaner" - przepraszam z góry autorów tych topików ale one dla mnie nic nie wnosza dlatego tez sie nie wypowiadam w takich topicach, zyczyłbym wiecej merytoryki na tym forum, ale to chyba tylko czcze gadanie...