Cytat:
Napisany przez Patrix
Ja też bym się nie zatrzymał póki to ja nie poczuję się,
że jestem w bezpiecznym miejscu, a nie przy lesie w czarnej...
Po cywilu to czego oni się spodziewają- zaufania do munduru, którego brak?
Odezwał się do niego jak najgorszej klasy dres to zareagował instynktownie.
Koguta każdy może sobie postawić na dach i co?
Życzę mu aby wygrał, a tym "cywilom" sromotnej kary, najlepiej więzienia bo nawet strzelać nie potrafią
- co by było gdyby dostał w głowę? Upozorowaliby?
|
Widzisz i dajesz się manipulować GW. Twoje emocje "idą" zgodnie z założeniami autora artykułu - biedny bohater wojenny przeżył Afganistan, a w Polsce mógł zginąć zabity przez okrutna policję.
Nawet w artykule masz słowo przeciwko słowu. Jeżeli to, co przekazuje policjant w tym tekście jest prawdą, to nie można mieć pretensji do funkcjonariuszy. Jeżeli poszkodowany mówi prawdę, to niech idzie do sądu i mam nadzieję, że otrzyma wysokie odszkodowanie.
Ten artykuł jest dobrym przykładem upadku dziennikarstwa w Polsce - o czym również wspominał Max Kolonko w wywiadzie dla onetu.
Przecież jeżeli poszkodowany ma rację, to dziennikarz znalazł się w posiadaniu świetnego tematu.
1. Ile w Polsce jest obław policyjnych na samochody?
2. Jak w takich wypadkach zatrzymywane są przypadkowe osoby?
3. Jak często te przypadkowe osoby zachowują się "dziwnie" ?(próba ucieczki, etc.)
4. Czy w policjanci przechodzą jakieś szkolenie w związku z pkt.3?
5. Ile obław kończy się sukcesem?
6. W ilu obławach przestępcy strzelają do policji (a także są uzbrojeni)?
7. Porównanie przepisów polski do zagranicznych?
8. Porównanie skuteczności polskiej policji do zagranicznej.
9. Czy MSWiA pracuje nad nowymi przepisami?
Odpowiedzi min. na takie pytania powinniśmy oczekiwać, w przypadku jeżeli poszkodowany ma rację. Przecież chodzi o nasze bezpieczeństwo. Każdy z nas może nagle znaleźć się w obszarze, na którym policja przeprowadza jakąś akcję.
Niestety wymóg "wierszówki" to w rezultacie łzawa historyjka, o której za trzy dni nie będziemy pamiętać, a dziennikarz zajmie się pisklętami zjedzonymi przez okrutnego kocura.