Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Już jest nowa wpadka nr I az dziwi mnie że jeszcze nie skaczecie sobie do gardeł z politycznymi przepychankami
|
Tu nie ma żadnej polityki. Ktoś zawinił, policjanci zostaną skopani.
A politycy? Oczywiście pochylą się nad losem pokrzywdzonych.
Niezależnie od opcji politycznej. To nie powinno nikogo zaskakiwać.
Cytat:
Napisany przez Patrix
No ale Ty wiesz lepiej.
|
To nie tak. Ja nie twierdzę, że facet nie ma racji, tylko że nie da się tego ustalić.
Powodem jest tendencyjny materiał.
Wyobraź sobie, że siedzimy w barze mlecznym. Przed Tobą talerz pomidorowej, do której obok innych przypraw dosypano trutki na szczury.
Ja nie wiem, czy ta zupa jest smaczna, za słona, źle / dobrze przyprawiona, nie krytykuję Twojego smaku. Po prostu ona nie nadaje się do spożycia, więc nie będę jej jadł i Tobie odradzam.
Ze względu na toksyczny charakter materiałów nie podejmuję się oceny racji obu stron (policja / poszkodowany). Dziennikarze zaprezentowali materiały stronniczo (brak symetrii w prezentowaniu racji obu stron), chodziło tylko i wyłącznie o sprzedaż emocji, a nie opisu wydarzenia. Stoisz po stronie poszkodowanego ***8211; bohatera wojennego, bo taki był zamiar dziennikarza, bo to się świetnie sprzedało. Każdy, kto poważnie potraktuje ten artykuł musi zareagować w podobny sposób. Nie masz wyboru.
Prawda zapewne byłaby nudna i nie szło na niej zarobić. Oczywiście mogę się mylić i policja zdecydowanie nadużyła siły, ale by to stwierdzić muszę mieć przed oczami dobrze napisany artykuł, a nie ***8222;zatrutą***8221; wierszówkę.
Filmik z ***8222;jutjuba***8221; nie jest drugim źródłem informacji, jego pochodzenie jest to samo. Do wyjaśnienia jedynie kto kogo inspirował.
Gdyby nie mnogość źródeł to w podobny sposób szło by zagrać biskupem na gazie. Ale z innej strony lepiej sprzedaje się ksiądz pijak niż ksiądz perfidnie zaatakowany przez policję.