Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2012, 20:55   #390
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
Jędruś, dla zabawy można,
robimy obraz z Łindows seven,
następnie aktualizujemy do win8,
bawimy się, podziwiamy, gwiżdżemy z wrażenia,
wołamy żonę, żeby popatrzyła
a następnie przywracamy obraz z win7.
Możemy w międzyczasie wykonać drugi obraz, ten z win8,
na wszelki wypadek, gdybyśmy jednak nie wyszli z podziwu
No już sobie pogwizdałem u kuzynka, który miał zainstalowane... Poza jedną zmianą - NEGATYWNĄ - w postaci Metro, nie zauważyłem specjalnych róznic na plus (inna sprawa, że specjalnie nie tesotwałem).

A co do kompatybilności.. Z tego, co czytałem, co producenci software raczej nowy system krytykują i nie zamierzają się (przynajmniej na razie) na niego rzucać. Raczej dziewiątka pod tym względem, zresztą podobnie jak w przeszłości, będzie dopiero lepszym wyborem.

Na razie zainstalowałem sobie a próbę nowego Office'a. I tu faktycznie muszę przyznać, że różnica w działaniu jest zauważalna. Na plus.

Z drugiej strony trochę jednocześnie przesadzili z ascetycznym wyglądadem. Rozumiem ograniczanie wodotrysków (choć w Officie za dużo ich nie było), ale ten całkowity brak kolorów - przynajmniej dla mnie - sprawia, że całość jest mało czytelna. Dlatego choć płynnośc robi wrażenie, to wróciłem do wersji 2007.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post