@Bartez tablety z W8 będą bardziej funkcjonalne więc w firmie najprawdopodobniej wyprą inne rozwiązania.
Np. Android wypiera powoli Windows Mobile - wiele rozwiązań np. dla przedstawicieli handlowych jest tworzona już na Androida, a te z Windows Mobile są tylko utrzymywane przy życiu.
Cytat:
Biorąc pod uwagę to, jak niektóre firmy są zintegrowane z rozwiązaniami Microsoftu ma to sens i przyszłość wygląda ciekawie. Dziwię się, dlaczego MS dopiero teraz wchodzi na ten rynek. Wielu klientów mojej firmy od dawna wykorzystuje tablety i z braku innej alternatywy wybór zawsze padał na iPady. Ciekawe, czy Surface coś zmieni.
|
W przypadku małych firm to nie do końca, ale gdy weźmiemy pod uwagę duże korpo to sprawa wygląda bardzo dobrze dla MS.
Na pewno czas pokaże, najbliższy rok będzie najprawdopodobniej kluczowy.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A co do kompatybilności.. Z tego, co czytałem, co producenci software raczej nowy system krytykują i nie zamierzają się (przynajmniej na razie) na niego rzucać. Raczej dziewiątka pod tym względem, zresztą podobnie jak w przeszłości, będzie dopiero lepszym wyborem.
|
A wgryzłeś się w ten temat bardziej? Bo ja tak i uważam, że to wcale nie wygląda tak jak zostało to rozdmuchane

Otóż protestują Ci co najwięcej stracą na wyjściu W8 - właściciele np. platformy Steam. Jak wiadomo Windows będzie oferował swoje rozwiązania, które z czasem wyprą konkurencję
Cytat:
No już sobie pogwizdałem u kuzynka, który miał zainstalowane... Poza jedną zmianą - NEGATYWNĄ - w postaci Metro, nie zauważyłem specjalnych róznic na plus (inna sprawa, że specjalnie nie tesotwałem).
|
Metro/Modern UI czy jak to się tam to teraz nazywa w desktopie ma pełnić funkcję szybkiego dostępu do najczęściej używanych funkcji/programów. Jak tylko spersonalizujesz w odpowiedni sposób system to zobaczysz, że to świetne rozwiązanie.
Oczywiście każdy jest inny i potrzebuje innych rozwiązań, więc komuś się to nie podoba, a komuś tak. (Ciekawe tylko to że niektórzy przychylni Apple krytykują podejście MS, przecież Apple to robi od dawna

)
Odnośnie pozwów patentowych przeciwko MS to jestem niezmiernie ciekawy w jaki sposób oni to rozwiążą, tantiemy czy proces?